Una llarga cua en una farmàcia de Pequín (Reuters/Thomas Peter)

Angoixa per sortir al carrer a la Xina, que relaxa les estrictes mesures anticovid

A les farmàcies s'han disparat les cues i també s'ha vist gran afluència de persones als hospitals, com el de Wuhan

La Xina posa fi a les restriccions draconianes contra la covid, que han generat moltes protestes. Aquesta setmana han caigut una rere l'altra les mesures més extremes de l'estratègia covid zero, però la majoria de gent encara no s'atreveix a sortir al carrer.

La indignació va arribar al màxim arran d'un incendi mortal en un edifici confinat. Ara, el Fons Monetari Internacional aplaudeix la decisió de relaxar la lluita contra el coronavirus i el govern del país diu que la variant òmicron ja no és greu.

Amb tot, encara hi ha molta por del contagi entre una població que ha passat els últims 3 anys enmig de confinaments estrictes en cadena.

Al carrer, s'han disparat les cues a les farmàcies per comprar antitèrmics i antiinflamatoris, que en alguns llocs s'han esgotat. La recomanació del govern és passar la covid a casa i no en centres d'internament estatal, com fins ara.

A l'hospital central de Wuhan, la zona on es va detectar el virus per primer cop, s'han vist també aglomeracions en algunes entrades i torna la por que es col·lapsi el sistema sanitari, deficitari en UCI.

Un ciutadà explica xinès explica: "Bàsicament, la gent només surt a comprar les necessitats bàsiques diàries. Si no, no surten. Mantenen mesures d'autoprotecció. El reportatge complet es pot recuperar aquí:

 

ARXIVAT A:
XinaCovid-19Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut