La Xina relaxa les estrictes mesures anticovid després de les protestes al carrer

Es reduirà la freqüència de proves PCR i els contagis lleus podran fer quarantena a casa

Les autoritats xineses han començat a relaxar algunes de les estrictes mesures contra la covid després de les protestes que es van iniciar fa dues setmanes, les primeres que es viuen al país després de molts anys.

Concretament, el govern xinès permetrà a alguns contagiats fer la quarantena a casa. Això inclourà quadres lleus de coronavirus, així com els asimptomàtics i les persones amb mobilitat reduïda, que podran fer quarantena a casa durant set dies, i no caldrà que s'aïllin en centres públics o hospitals, mentre que els contactes estrets també podran fer confinament domiciliari durant cinc dies, segons s'ha explicat a la televisió estatal.

Cal dir que l'enviament dels malalts i contactes a centres d'aïllament estatals, sovint separant famílies, ha estat una de les mesures més impopulars durant aquest temps de restriccions.

Dos vigilants amb vestits de protecció anticovid controlen l'accés a una zona residencial de Pequín (Thomas Peter/Reuters)

Altres canvis destacats són que els sanitaris estendran l'ús de les proves ràpides d'antígens, de manera que es reduirà la freqüència de proves PCR per a la població, i es reservaran per a àrees amb alt risc. A més, tampoc caldrà una prova negativa per viatjar ni per entrar en llocs públics. N'hi haurà prou amb un codi QR de salut per moure's.

Les excepcions seran els hospitals, les escoles i les residències.

Els canvis de regulació pel que fa a totes aquestes mesures anticovid arriben després de les protestes al carrer de milers de persones, sobretot joves, però també per unes conseqüències que han castigat la segona economia del món al llarg d'aquests gairebé tres anys.

Ara, amb la variant òmicron disparant els contagis, el principal temor és per a la gent gran, poc vacunada. Es calcula que poden morir entre un milió i mig i dos milions de persones, sobre una població de 1.400 milions.

 

ARXIVAT A:
XinaCovid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut