10 càmeres i l'ajuda de la Taca: així investiguen si el llop de l'Albera és un individu nou
Aquest octubre una càmera va captar imatges d'un exemplar

10 càmeres i l'ajuda de la Taca: així investiguen si el llop de l'Albera és un individu nou

Els Agents Rurals activen un dispositiu de seguiment del llop detectat a l'Albera

Actualitzat

El llop ha tornat a la serra de l'Albera. Aquest mes una càmera en va captar unes imatges, 100 anys després de la seva desaparició a l'Empordà. Ara s'estudia si aquesta presència és ocasional o si es tracta d'un animal assentat a la zona.

Fins ara, tots els llops que s'han detectat a Catalunya són mascles solitaris d'origen italoalpí, provinents de la dispersió natural de la població de llops present a França. Tenint en compte la zona on s'ha detectat aquest, es podria tractar d'un individu nou.

Per esbrinar-ho, els Agents Rurals han posat en marxa un dispositiu de seguiment tal com es fa a les zones de presència permanent de l'espècie. De moment, a l'Albera s'han col·locat 5 càmeres al voltant del punt on es va detectar l'exemplar, i se'n posaran 5 més als llocs de pas més naturals per a l'animal.

Però no és l'única ajuda que tenen. També compten amb la Taca, una gossa experta en la recerca de possibles mostres biològiques, com ara excrements. La seva feina serà clau, tal com s'explica en el següent reportatge:

 

Actualment, a Catalunya hi ha assentats quatre llops, al Moianès, l'Alta Ribagorça, Port del Comte i el Ripollès.

El de l'Albera, se'l va poder detectar arran de l'avís d'un treballador del paratge, que va localitzar una cabra morta en un indret allunyat del ramat i amb signes d'haver estat depredada.

La troballa fer que la direcció del parc decidís instal·lar un parany fotogràfic a la zona per poder captar imatges de la fauna present al sector. I l'endemà, la revisió de la gravació va confirmar la presència del llop.

Els treballs de seguiment hauran de determinar si el que s'ha detectat a l'Albera és el cinquè llop establert, o si tan sols hi estava de pas.

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut