El ministre García-Margallo va enviar a les ambaixades un argumentari sobre el procés català. (Foto: EFE)
El ministre García-Margallo va enviar a les ambaixades un argumentari sobre el procés català. (Foto: EFE)
Madrid

El govern espanyol recorda a Mas que la UE ha estat "molt clara" sobre el futur d'una Catalunya independent

Fonts de l'Oficina d'Informació Diplomàtica han assegurat que la UE ha fet advertències en aquest sentit "en repetides ocasions" i, a més, ha estat "molt clara", en el sentit que els tractats europeus es deixarien d'aplicar de forma automàtica en l'eventual nou estat.

RedaccióActualitzat

La primera reacció del govern espanyol a la carta que el president Mas ha enviat als líders dels estats membres de la UE passa per recordar-li que una Catalunya independent quedaria automàticament fora de la UE. Fonts de l'Oficina d'Informació Diplomàtica han assegurat que la UE ha fet advertències en aquest sentit "en diverses ocasions" i, a més, ha estat "molt clara".

Tot i que la UE habitualment ha contestat que aquest és un tema intern d'un estat membre en el qual no entra, fa poc, el president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, va afirmar en una roda de premsa a Madrid, al costat de Mariano Rajoy, que els tractats de la UE deixarien d'aplicar-se de forma automàtica a l'eventual nou estat. Després va afegir que el nou estat podria demanar d'entrar a la UE, i ho faria si tots els estats membres hi estiguessin d'acord. I va acabar dient que esperava que Espanya continués sent "un estat membre unit i fiable de la nostra UE".

Des de l'OID han recordat que es va enviar "un document a totes les ambaixades" perquè "tinguessin arguments" a l'hora de parlar amb els delegats estrangers sobre la qüestió de Catalunya.
Anar al contingut