Washington

Obama recepta innovació, educació i esforç per treure els EUA de la crisi

El president dels Estats Units ha fet el seu segon discurs de l'Estat de la Unió, el primer davant el nou Congrés amb majoria republicana. Malgrat que hi ha fet una petita referència de 20 segons, mostrant la seva solidaritat amb les aspiracions democràtiques de Tunísia, el discurs d'aquesta matinada de Barack Obama ha estat bàsicament domèstic, en clau interna. Obama ha destacat que cal fer un esforç per reduir el dèficit públic, congelant pressupostos.

Actualitzat
El primer discurs de la Unió de Barack Obama davant del nou Congrés, amb majoria republicana, s'ha centrat en els problemes interns del país, tot i que sí que ha fet una petita referència, de 20 segons, a les aspiracions democràtiques de Tunísia, a les quals ha mostrat suport.

Els missatges del president nord-americà, esperançadors, han estat principalment econòmics. Obama ha fet una crida als nord-americans a millorar en educació, en infraestructures i en innovació, per fer el país més competititu. De fet, ha demanat una revolució tecnològica per superar la crisi i competir amb les potències emergents: "Hem de fer dels Estats Units el millor lloc de la terra per a fer negocis", ha assegurat.

Un dels anuncis que ha arrencat els aplaudiments de la cambra ha estat la proposta de congelar la despesa pública cinc anys. "Això reduiria el dèficit més de 400.000 milions de dòlars, la propera dècada, i que la despesa arribi al nivell més baix de la nostra economia des que Dwight Eisenhower era president", ha assegurat Obama.

Obama també ha recalcat la necessitat de fer front a la immigració il·legal. "Crec fermament que hauríem d'assumir, d'una vegada per totes, el tema de la immigració il·legal", ha assegurat el president nord-americà. "Estic disposat a treballar amb els republicans i els demòcrates per protegir les nostres fronteres, fer complir les nostres lleis i regularitzar els milions de treballadors indocumentats que ara estan vivint a l'ombra", ha afegit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut