Boxa

Polèmica derrota als punts de Sandor Martín a Nova York: "Un robatori monumental, un acudit"

El boxejador barceloní acaba convençut que només les decisions dels jutges l'han apartat de la lluita pel títol mundial

Redacció Esport3Actualitzat

La matinada històrica de la boxa catalana al Madison Square Garden ha acabat amb sabor amarg. Un més que controvertit veredicte arbitral impedirà que Sandor Martín pugui lluitar pel títol mundial del pes superlleuger.

Malgrat desplegar el seu millor repertori pugilístic, el boxejador barceloní ha perdut als punts contra el nord-americà d'arrels hondurenyes Teófimo López. L'excampió mundial jugava a casa però ha vist com el seu propi públic xiulava quan l'àrbitre li ha alçat la mà al mític pavelló de Manhattan.

Un "knockout" sense comptar

Àgil i jugant bé amb les distàncies, Martín va mullar la pólvora d'un López impotent. El millor cop del d'Horta ha arribat al segon assalt, quan un ganxo de dretes ha noquejat i llançat a la lona el rival. Repetiria una acció molt semblant al setè round que, per sorpresa del català i de tot el públic, els àrbitres ho han interpretat com una relliscada de López i ha quedat sense efectes en la puntuació.

Sens dubte el cop més dur per a Martin, amb una hemorràgia nasal des del segon assalt, ha estat el de les cartolines dels jutges: només un dels tres l'ha donat com a guanyador.

"Sembla un acudit"

Al final del combat, hi ha  hagut un calent cara a cara entre els dos oponents. Entre retret i retret, Martín li ha intentat explicar la decisió arbitral més injusta, sense que López es dignés a escoltar-lo: 

Ja amb més serenitat però amb la mateixa contundència, el púgil forjat al gimnàs KO Verdun ha mostrat el seu enuig a les càmeres de TV3:

"Ha estat un robatori monumental. He guanyat el combat clarament. L'he enviat a la lona dues vegades, però un dels cops no l'han comptat... un dels jutges només m'ha donat dos assalts guanyats... Sembla un acudit, de veritat. Estic molt content amb el combat que he fet, he controlat tot el temps que passava dalt del ring. He demostrat que a Espanya hi ha molt nivell, que a Catalunya hi ha molt nivell i que soc un grandíssim boxejador."

En la mateixa direcció que el seu filll ha apuntat el pare i entrenador del boxejador. Rafa Martín ha explotat contra els jutges i organització deixant una sentència lapidària.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut