Teófimo López i Sandor Martín, a la terrassa de 'The Edge' sobre Nova York.@sandormartin
Teófimo López i Sandor Martín, a la terrassa de 'The Edge' sobre Nova York. @sandormartin
BOXA

El boxejador català Sandor Martín farà història al Madison Square Garden

Per primera vegada un boxejador català combatrà al Madison Square Garden de Nova York en una eliminatòria mundial. Es diu Sandor Martín i representa orgullós una nova generació de practicants d'aquest esport.

Jordi BentanachsActualitzat

El Gimnàs KO Verdun i el Club de Futbol Muntanyesa, dues de les institucions esportives més carismàtiques del barri barceloní de Nou Barris van unir forces l'any 2019. Des de llavors les seves instal·lacions són contigües i molts dies els equips inferiors de futbol, quan s'entrenen, treuen el cap al gimnàs amb l'esperança de trobar-hi Sandor Martín

Fill i net de boxejadors, en Sandor estava predestinat per a aquest esport. Bicampió d'Europa i al top 10 de tots els rànquings mundials, Martín ha vist com li arribava l'oportunitat que sempre havia somiat; una eliminatòria mundial al Madison Square Garden de Nova York.

"És com una semifinal, si guanyo lluitaré pel cinturó mundial del pes superlleuger." 

El rival de Martín és el nord-americà d'arrels hondurenyes Teófimo López, excampió mundial del pes lleuger. Qui guanyi de tots dos s'enfrontarà al defensor del títol mundial, que ara mateix té el nord-americà Regis Prograis.

Aquí pots veure el video de preparació: 

Només un precedent estatal l'any 1935

Sandor Martín és el primer català que disputarà una eliminatòria mundial al Madison. Només un púgil basc, Paulino Uzkudun, va lluitar al considerat temple de la boxa l'any 1935 contra Joey Louis. Martín, que ha estudiat un Grau Superior en Educació Física, es reivindica com una nova generació de boxejadors que pot ser un mirall per als practicants d'aquest esport en un futur.

"Estem lluitant per canviar la imatge de l'esport de la boxa a nivell social. Els nanos se senten identificats amb boxejadors com jo formats, que són conscients que  l'entrenament és el principal, que es cuiden, que són sans."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut