Motociclisme

La direcció de cursa del Gran Premi de l'Aragó estudiarà la caiguda de Pedrosa i podria sancionar Marc Márquez

Marc Márquez té més a prop el títol de campió del món de MotoGP, però el seu triomf al Gran Premi de l'Aragó podria portar-li conseqüències. La direcció de la cursa investigarà la maniobra en què Márquez es toca amb Pedrosa i involuntàriament li trenca el sensor del control de tracció, forçant l'abandonament del de Castellar del Vallès. Com a conseqüència, el de Cervera podria arribar a perdre posicions en la graella de sortida del pròxim Gran Premi.

Actualitzat
Marc Márquez té més a prop el títol de campió del món de MotoGP, però el seu triomf al Gran Premi de l'Aragó podria portar-li conseqüències. La direcció de la cursa investigarà la maniobra en què Márquez toca Pedrosa i involuntàriament li trenca el sensor del control de tracció, forçant l'abandonament del de Castellar del Vallès.
 
Pedrosa no va ocultar el seu enuig amb el seu company d'equip, conscient que amb aquest abandonament s'esvaeixen gairebé per complet les  opcions de guanyar el Mundial. "A la pista no s'hi val tot. Tots sabem anar passats de voltes", va comentar el pilot vallesà indicant un comportament massa agressiu de Márquez. Al final, Pedrosa va acceptar en privat les disculpes de Márquez.
 
Els punts del carnet

La direcció de cursa espera ara que Honda li faci arribar els informes tècnics abans de prendre una resolució. En cap cas li poden treure al pilot cerverí els 25 punts que va obtenir a la cursa pel seu triomf, però sí que li poden treure alguns dels punts del carnet que preveu el reglament. I com que Márquez és reincident, podria haver de sortir en l'últim lloc.

Màrquez ja va perdre dos punts per no respectar la bandera groga en els entrenaments del Gran Premi de la Gran Bretanya, en què la seva moto a punt va estar d'embestir Cal Crutchlow. Segons el reglament, si un pilot acumula quatre punts perduts, haurà de sortir des de l'últim lloc de l'engraellat en la següent cursa; si n'acumuli set, haurà de sortir des de l pit-lane, i si algún pilot arriba a acumular-ne deu, rebrà una cursa de sanció.   
 
Aquesta situació, que donaria opcions a Jorge Lorenzo en la lluita pel Mundial, és incòmoda per a l'equip Repsol Honda, que veu com el clima no és el millor possible entre els seus dos pilots. I a més, pot veure perillar el títol mundial. 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut