Futbol

Espanya es disputarà amb la sorprenent Estats Units una plaça en la final de la Copa Confederacions

La selecció espanyola es jugarà aquest dimecres l'accés a la final de la Copa Confederacions. Els de Vicente del Bosque no poden evitar pensar en un hipotètic duel contra el Brasil, l'enfrontament més esperat. Però abans, hauran de superar els Estats Units, el convidat sorpresa d'aquestes semifinals. Piqué i Puyol seran la parella de centrals i Xavi formarà el doble pivot amb Xabi Alonso.

Actualitzat
Sens dubte, el principal enemic de la selecció espanyola és creure's que amb els Estats Units de rival ja té assegurada una plaça a la final de la Copa Confederacions. Els homes de Vicente del Bosque, això sí, són els grans favorits: són els campions d'Europa, a més de ser la selecció que més partits consecutius ha guanyat mai, 15. A més, acumula una ratxa de 35 partits invicta. Està clar que perdre amb els nord-americans seria un autèntic fracàs.

Pels Estats Units, en canvi, haver arribat a les semifinals és un premi amb el qual no comptaven, ja que abans de començar la competició tothom donava les places a Itàlia i el Brasil. Ara, però, els nord-americans no s'hi conformen.

Tres enfrontaments previs

Serà la quarta vegada que s'enfrontin Espanya i els Estats Units. Al Mundial del 50 va guanyar Espanya per 3 a 1. El 1992 dos gols, de Txiki Begiristain i de Fernando Hierro, van certificar el 2 a 0. I el duel més recent és d'ara fa un any, quan un gol de Xavi va servir per derrotar els nord-americans per 1 a 0 en un partit de preparació per a l'Eurocopa, que Espanya va acabar guanyant.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut