BARÇA

Els números vermells del Barça

Una capbussada en la memòria econòmica permet descobrir que l'entitat té un deute total de més de 1.100 milions d'euros i que l'informe d'auditoria alerta sobre la futura viabilitat del club

Redacció Esport3Actualitzat

Que la situació econòmica del Barça és crítica ja se sabia. Ho havia reconegut de manera pública el president de la comissió gestora, Carles Tusquets. Ara, una anàlisi més acurada de la memòria econòmica de l'entitat permet posar-hi xifres. Números que il·lustren com de delicat és el panorama financer de l'entitat blaugrana.

La xifra més cridanera és, sense cap mena de dubte, la del deute total. Segons la memòria econòmica, és de 1.173 milions d'euros, dels quals 730 són a curt termini. Al mes de juny, sense anar més lluny, el club hauria de pagar 266 milions d'euros als bancs.

 

Fins al punt que l'informe d'auditoria que inclou la memòria parla del risc que corre el club si en el futur l'entitat no és capaç de redreçar el rumb i diu, textualment, que "fets o condicions futurs poden ser la causa que el grup deixi de ser una empresa en funcionament"

 

La memòria situa la massa salarial en un disparadíssim 74 per cent respecte als ingressos. El fons de maniobra de l'entitat és negatiu en gairebé 602 milions d'euros i el club està a la recerca d'un crèdit que permeti fer front als problemes més immediats de liquiditat. La garantia d'aquest crèdit seria la futura venda de jugadors. Parlant de jugadors, la memòria també estableix que el Barça deu 196 milions a d'altres entitats esportives, entre els quals destaquen 10 milions d'euros a l'Atlètic de Madrid en concepte de "drets preferencials". En el seu moment, el Barça va negar que aquestes xifres tinguessin relació amb el fitxatge d'Antoine Griezmann.

 

La memòria econòmica també permet descobrir que el crèdit de 90 milions d'euros demanat a Goldman Sachs sí que té garanties, una de les quals és la societat dependent Barça Licensing & Merchandising. Per si la situació no fos prou crítica, les previsions de futur tampoc estan sent encertades. El club havia previst gairebé 60 milions d'ingressos comptant que, al febrer, l'Estadi obrís al 25 per cent de la seva capacitat i que al mes de maig ho fes en la meitat de l'aforament. Molt hauria de canviar l'evolució de la pandèmia perquè aquestes previsions es convertissin en realitat.

 

Anar al contingut