Irene Paredes i Patri Guijaro amb Vilda
Irene Paredes i Patri Guijaro amb Vilda (Foto: EFE)
Futbol

El dilema de les castigades per Vilda a 4 mesos del Mundial de futbol femení

La futura convocatòria del Mundial femení, pendent dels possibles acords amb les jugadores dissidents

Redacció Esport3Actualitzat

El compte enrere segueix avançant i la crisi oberta a Las Rozas encara no s'ha resolt. El passat mes de setembre, 15 futbolistes van renunciar a anar amb la selecció espanyola, en una mesura de força per reclamar millores en el projecte professional que encapçala Jorge Vilda. Luis Rubiales va mantenir el seleccionador i les internacionals dissidents van deixar d'anar amb 'la Roja'. Ara que només falten quatre mesos per al Mundial, alguns moviments deixen intuir que la situació podria estar canviant.

En la gala dels premis The Best, Vilda va fer una picada d'ullet a Alèxia Putellas i Aitana Bonmatí i els va concedir les dues màximes qualificacions en la votació. Poc després, l'elegida com a millor jugadora del planeta va admetre que les dues parts s'haurien d'escoltar. La migcampista de Mollet del Vallès ha estat lesionada durant tot el conflicte, però va donar suport a les seves companyes.
 

Fa uns dies, Aitana Bonmatí va fer públic el seu desig de tornar a la selecció espanyola i es va mostrar partidària d'intentar trobar una solució al conflicte:

"M'agradaria apropar postures i que això no sigui una guerra. Han estat mesos molt difícils. Pel bé comú, seria bo que ens asseguéssim i aclaríssim les coses."

L'opinió d'Aitana, però, no la segueixen totes les jugadores que havien renunciat a la selecció. Mapi León és una de les que no ha modificat el seu posicionament combatiu:

"Em sabrà greu si no vaig al Mundial, però els meus valors van davant. Les condicions de treball haurien de canviar i si no ho fan, jo no hi aniré."

Tota aquesta situació podria fer un gir radical aquest divendres al migdia, quan Jorge Vilda farà oficial el llistat de jugadores que farà servir per als dos amistosos contra Noruega i la Xina, que es disputaran a Eivissa el 6 i l'11 d'abril.

En l'última convocatòria, Vilda ja es va endur Jenni Hermoso que, tot i que no havia comunicat la seva renúncia, s'havia posicionat a favor de canvis en la forma de treballar. Aquesta setmana, Alèxia Putellas ha tornat als entrenaments a les ordres de Jonatan Giráldez i podria tornar a formar part del grup de Jorge Vilda.
 

El debut de la selecció espanyola al Mundial serà el 21 de juliol, en el primer partit de la fase de grups, contra Costa Rica.

ARXIVAT A:
Alèxia Putellas
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut