Una composició del Barça amb els 14 mundialistes que han arribat a vuitens
Una composició del Barça amb els 14 mundialistes que han arribat a vuitens
barça

El Barça s'assegura més de 3 milions d'euros gràcies als seus mundialistes a vuitens

14 dels 17 jugadors del club blaugrana participants a Qatar 2022 segueixen en competició

Redacció Esport3Actualitzat

Dels 17 futbolistes del Barça que van fer possible el rècord històric de jugadors d'un mateix equip presents en una Copa del Món, 14 han superat la fase de grups. Només l'alemany Ter Stegen, el danès Christensen i l'uruguaià Araujo han hagut de fer les maletes. L'entrenat per Xavi Hernández segueix sent l'equip amb més mundialistes un cop la competició s'endinsa al tram d'eliminatòries a vida o mort. Una aportació que té la seva traducció en ingressos.

A canvi del desgast més gran que suposarà per a les cames dels futbolistes, el Barça s'ha assegurat, de moment, una pessigada superior als 3 milions d'euros. El concepte, els mecanismes de compensació que la FIFA activa de cara als clubs i que es materialitza en el cobrament d'una quantitat fixa diària que ronda els 10.000 euros per jugador.

Així, les arques de l'entitat ingressaran almenys 209.000 euros per cadascun dels 14 futbolistes a vuitens, és a dir, en total 2.926.000 euros. S'ha de tenir en compte, a més, que almenys un d'ells serà als quarts i la caixa blaugrana sumarà més diners. Un dels aparellaments, el França-Polònia, enfrontarà culers a banda i banda del camp. O bé Koundé i Dembélé, o bé Lewandowski, pujaran un esglaó. Tenir un jugador a quarts reporta als clubs propietaris 265.000 euros i que es planti a la final, 350.000.

Assegurats estan també els ingressos pel trio de jugadors eliminats. Malgrat no haver pogut fer tan bon paper, es calcula que el pas de Ter Stegen, Christensen i Araujo pel país àrab deixarà aproximadament mig milió d'euros a les oficines del Camp Nou.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

La segona via, activa; la tercera, afortunadament, no

En paral·lel, el Barça segueix les evolucions de l'Argentina de Leo Messi, les victòries del qual poden fer més quantiosa la picossada blaugrana. El Programa d'Ajuda a Clubs del màxim organisme també contempla compensacions a tots els clubs on un jugador hagi militat els dos anys anteriors al Mundial. Martin Braithwaite, en la mateixa situació, ja ha estat eliminat. Ara bé, el davanter de Dinamarca ha marxat de Doha sense haver anotat cap gol, però ha generat més de 150.000 euros per a l'Espanyol.

Per sort de blaugranes ni blanc-i-blaus no s'ha activat la tercera via d'ingressos, corresponent a les indemnitzacions per lesió en el transcurs de la Copa del Món.

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut