Una composició amb 16 dels 17 mundialistes del Barça. Només hi falta Balde, inclòs per Luis Enrique a última hora
Una composició amb 16 dels 17 mundialistes del Barça. Només hi falta Balde, inclòs per Luis Enrique a última hora
barça

Les tres pessigades econòmiques que el Barça pot arrencar del Mundial

La FIFA compensa els clubs per cedir els seus jugadors a les seleccions

Redacció Esport3Actualitzat

Arriba el Mundial i els clubs es resignen a perdre els seus millors jugadors durant unes setmanes. El Bayern (17, el rècord) i el Barça (16), més que cap altra entitat. A canvi, la FIFA activa uns mecanismes de compensació amb el pagament d'una quantitat fixa --10.000 euros-- per cada dia que cadascun dels seus futbolistes de l'equip passi a la Copa del Món. D'aquesta manera, aconsegueixen que els clubs es debatin entre voler una prematura eliminació dels seus jugadors que els resti desgast o que arribin el més lluny possible per fer caixa.

Relevo ha fet els càlculs aproximats:

  • Si un jugador cau a la fase de grups: 180.000 euros
  • Si arriba a vuitens: 220.000 euros
  • Si arriba a quarts: 280.000 euros
  • Si arriba a semifinals: 320.000 euros
  • I si arriba a la final, el màxim, que són 370.000 euros

Segons aquesta via d'ingressos, la final que convindria més als interessos blaugranes seria un Espanya-Països Baixos, ja que reuneix nou culers efectius entre els dos combinats.

Una segona via de compensació i, fins i tot, una tercera

En paral·lel, existeix una segona via. A través de l'anomenat Programa d'Ajuda a Clubs, el màxim organisme també passa compensacions a tots els clubs on un jugador hagi militat els dos anys anteriors al Mundial. I també funciona amb meritocràcia: com més dies sobrevisquin, més alta és la quantitat a percebre per part de les entitats. En aquest cas, el Barça està pendent de les evolucions de Messi o Braithwaite, que centra tota l'atenció de l'Espanyol.

I finalment, la tercera pessigada encaixa més a la categoria de les indemnitzacions. En cas de lesió, la FIFA abona aproximadament 20.000 euros per cada jornada de baixa fins a un màxim de 560.000 euros. Aquests sistema també s'utilitza en les aturades ordinàries de seleccions i, fins i tot, el replica la UEFA. En l'última Eurocopa va haver d'abonar una quantitat al Barça per la lesió de Dembélé.  

Com a via indirecta, a més, la tresoreria blaugrana agrairia que algun dels jugadors que puguin estar a l'aparador es revaloritzessin amb grans actuacions.

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut