Els tres acusats van cometre l'agressió sexual quan eren jugadors de l'Arandina
Futbol

Condemnats a 38 anys de presó 3 exjugadors de l'Arandina per agressió sexual a una menor

L'Audiència Provincial de Burgos considera provada l'agressió sexual dels tres futbolistes a una menor de 15 anys

Actualitzat

L'Audiència Provincial de Burgos ha condemnat a 38 anys de presó cadascun dels tres exjugadors de l'Arandina acusats d'agressió sexual a una menor de 15 anys el novembre del 2017 a la vivenda que compartien els acusats, Carlos Cuadrado, "Lucho"; Víctor Rodríguez, "Viti", i Raúl Calvo.

Les penes imposades es corresponen amb l'aplicació de la doctrina de la cooperació necessària. D'aquesta manera, cadascun dels acusats és condemnat com a autor dels fets comesos per ell mateix i com a cooperador dels fets comesos pels altres. Tot i això, el Codi Penal estableix en vint anys el màxim compliment de la pena de presó per a aquests delictes.

En la resolució judicial també s'aplica el principi d'"intimidació ambiental", que ja es va aplicar en el cas de la manada de Pamplona, basat en el fet que els tres acusats estaven sols amb la víctima amb el llum apagat i van actuar per sorpresa sense que la menor pogués reaccionar per la diferència d'edat i de complexió física respecte als acusats.

Els tres acusats hauran d'indemnitzar la víctima amb 50.000 euros de manera conjunta i tindran prohibit comunicar-s'hi durant deu anys.

 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut