Confirmat el processament de Willy Toledo (ACN)
Confirmat el processament de Willy Toledo (ACN)
Madrid

Willy Toledo, a l'entrada del jutjat: "Soc ateu i em cago en Déu cada dia"

Comença el judici contra l'actor acusat per una associació d'advocats d'haver vexat els sentiments religiosos

RedaccióActualitzat

L'actor Willy Toledo ha anat aquest dilluns al jutjat 26 de Madrid pel judici en què se l'acusa de delicte contra els sentiments religiosos.

Abans d'entrar al jutjat Toledo s'ha refermat en les expressions que l'han portat a judici:

"Soc ateu, i em cago en Déu cada dia cada vegada que em cau un plat al dit gros del peu, com fem la majoria de ciutadans. Seguiré dient tot allò que em surti de les orelles de dir."

"La secta del monstre de l'espagueti volador"

Durant el judici, l'actor ha assegurat que no volia ofendre ningú:

"No tenia intenció ni desig d'ofendre ni els catòlics ni els musulmans, ni els seguidors de la secta del monstre de l'espagueti volador."

El judici arriba després que al setembre el detinguessin a casa seva per obligar-lo a declarar davant del jutge. Toledo no havia anat a les dues citacions anteriors.

Contra el delicte d'apologia del franquisme

Tot plegat un rebombori mediàtic alimentat pel mateix actor, que aquest dilluns ha aprofitat per criticar que el PSOE vulgui incloure al codi penal el delicte d'apologia del franquisme:

"Em sembla una vergonya que es pugui judicialitzar ningú per dir 'Visca Franco!' Em fa fàstic que ho diguin, però em sembla més repugnant encara que et pugui portar al banc dels acusats."

Toledo s'ha felicitat que la Fiscalia demani ara la seva absolució, després d'haver impulsat la imputació:

"Fins i tot va demanar a la policia que investiguessin publicacions meves a Facebook de dos anys abans per si havia comès un delicte d'opinió."

"Ara només hi ha l'acusació d'aquesta associació d'ultradreta i fonamentalista d'advocats cristians, que té com a funció en la vida perseguir els no cristians, que només entén de persecució política i de repressió."

Toledo ha afegit que no va anar a declarar dues vegades com a acte de "desobediència civil davant de lleis injustes".

 

Per un post a Facebook

L'acusació l'exerceix l'anomenada Associació Espanyola d'Advocats Cristians (AEAC), que el va denunciar per haver escrit a Facebook "em cago en Déu i em sobra merda per cagar-me en el dogma de la santedat i la virginitat de la Verge Maria".

Toledo va dir-ho a la xarxa social per criticar un judici contra tres dones que el 2014 van participar en una processó feminista amb una gran vagina com a divinitat.

Aquest dilluns, Polonia Castellanos, responsable d'AEAC, s'ha mostrat sorpresa del canvi de criteri de la Fiscalia, i s'ha refermat en la denúncia:

"Per exercir la llibertat d'expressió no és necessari atacar un altre dret."

"No emparem en la llibertat d'expressió el que és un insult i una vexació."

L'AEAC, que ha impulsat una seixantena de denúncies similars, reclama per Toledo 22 mesos de multa per ofensa als sentiments religiosos.

 

 

Anar al contingut