L'alcaldessa de València, María José Catalá, i Juan Manuel Badenas, durant la roda de premsa de l'acord (Europa Press)

Vox entra al govern de l'Ajuntament de València, amb un nou pacte amb el PP

L'Ajuntament incorpora quatre regidors de la formació d'extrema dreta, i Juan Manuel Badenas, portaveu municipal del partit, serà segon tinent d'alcalde

El PP i Vox governaran plegats a València. Les dues formacions han arribat a un acord perquè el partit d'extrema dreta entri al govern de l'Ajuntament. Ho farà amb l'entrada de quatre regidors, al capdavant de regidories com la de Família, la de Festes o la d'Ocupació, i amb Juan Manuel Badenas, portaveu municipal de Vox, com a segon tinent d'alcalde.

El pacte segueix el model de PP i Vox per a la Generalitat Valenciana i va lligat a un altre gran acord: la rebaixa en les ordenances fiscals. És un pas previ per enfilar els pressupostos municipals de l'any que ve.

L'acord arriba quatre mesos després del govern en solitari de l'alcaldessa popular María José Catalá, que s'assegura, així, la majoria absoluta. Una coalició que agafa l'exemple d'altres ciutats del País Valencià, com Elx, Castelló o Torrent.

Català l'ha justificat assegurant que donarà a València "l'estabilitat que necessita".

"Hem après dels errors comesos per altres governs, que feien que aquesta casa fos ineficient. Confiem prou els uns amb els altres perquè cadascú porti la seva àrea amb normalitat."


El PP no vol crear un precedent

Malgrat que l'alcaldessa de la capital del País Valencià ja havia qualificat Vox de soci preferent, des de Madrid han aclarit que l'acord influeix només a l'Ajuntament de València. Segons la secretaria general del PP, Cuca Gamarra, forma part de "la recerca d'estabilitat d'una institució que ha d'estar al servei dels valencians".

 

ARXIVAT A:
País Valencià
Anar al contingut