Els 69 creueristes sense visat, en un nou vaixell mentre es decideix si els deporten

Han traslladat els ciutadans bolivians, entre els quals hi ha 14 menors, a un altre vaixell al port de Barcelona i s'han iniciat els tràmits d'estrangeria

RedaccióActualitzat

Els 69 passatgers bolivians retinguts en un creuer al port de Barcelona per irregularitats amb els visats, entre els quals hi ha 14 menors, han passat la nit de dijous en un altre vaixell que ha facilitat la naviliera MSC. S'hi allotjaran mentre durin els tràmits amb Estrangeria per desencallar la seva situació. De fet, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha confirmat que s'estan fent els procediments pertinents per deportar-los.

La resta d'ocupants del creuer d'MSC Armonia han pogut continuar amb el viatge fins a Roma. El vaixell ha salpat aquest dijous al migdia.
 

Es revisa cada cas 

Unes hores abans, els passatgers sense visat han desembarcat en una zona de trànsit del port, on se'ls ha denegat l'accés al territori espanyol. Amb això, han començat amb els tràmits d'estrangeria, que es fan per la via d'urgència. 

Mentre duri aquesta tramitació, que es fa revisant cas per cas, les 69 persones s'estan en un segon vaixell d'MSC Creuers, que han traslladat al port des de Liorna. Grande-Marlaska ha explicat que es treballa per "procedir a deportar-los". 

La situació s'ha desencallat després que la delegació del govern espanyol, en coordinació amb la Policia Nacional, hagi arribat a un acord amb la naviliera, en una videoconferència entre el delegat, Carlos Prieto, i el president d'MSC, Pier Francesco Vago.

Marlaska, ha explicat que l'acord amb la naviliera preveu "unes instal·lacions adequades perquè durant els tràmits amb estrangeria els ciutadans bolivians, entre els quals hi ha menors vulnerables, tinguin les garanties necessàries".

Prèviament, 275 passatgers brasilers han desembarcat de l'MSC Armonia amb destinació a Roma per no perdre el vol de tornada al seu país, un desplaçament del qual s'ha fet càrrec la companyia.

Creuer MSC Harmonia amb una senyal d

El creuer havia de salpar dimarts de Barcelona (Europa Press/David Zorrakino)


Estafa o intenció de quedar-se al país?

L'MSC Armonia, amb 1.500 passatgers a bord, hauria d'haver salpat dimarts a la tarda del port de Barcelona, però s'ha hagut de quedar dues nits més a la capital catalana, perquè els documents que porten els 69 ciutadans bolivians no són vàlids per entrar a l'espai Schengen europeu, segons la Policia Nacional.

Els ciutadans bolivians afectats i alguns familiars seus que viuen aquí asseguren que els han estafat. Han explicat que havien pagat fins a 10.000 dòlars per un viatge que, en principi, era d'anada i tornada. 

La policia investiga si volien aprofitar el viatge per quedar-se al país.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut