Familiars dels creueristes retinguts s'han desplaçat fins al port de Barcelona per denunciar que els han estafat (EFE/Quique García)

Investiguen si els creueristes retinguts al port volien quedar-se al país o els han estafat

El vaixell reprèn el viatge mentre comencen els tràmits d'estrangeria dels 69 ciutadans bolivians amb visats turístics falsos, que han desembarcat aquest dijous

RedaccióActualitzat

La policia investiga si el grup de 69 ciutadans bolivians retinguts en un creuer a Barcelona amb visats turístics falsos volien aprofitar el viatge per quedar-se al país. L'altra hipòtesi és que hagin estat víctimes d'una estafa en origen a l'hora de tramitar aquests documents, tal com denuncien els passatgers afectats.

Les negociacions entre les autoritats bolivianes, espanyoles i l'empresa MSC Cruceros  han permès desencallar la situació aquest dijous. Aquest grup de passatgers sense visat han desembarcat, alhora que han començat els tràmits d'estrangeria, i això ha permès que el vaixell hagi pogut salpar.


Una segona nit immobilitzat a Barcelona

El creuer MSC Armonia, amb 1.500 passatgers a bord, hauria d'haver salpat dimarts a la tarda del port de Barcelona, però s'ha hagut de quedar una segona nit a la capital catalana. El problema és que els documents que porten els 69 ciutadans bolivians no són vàlids per entrar a l'espai Schengen europeu, segons la Policia Nacional.

Una de les qüestions a resoldre era saber qui assumirà el cost d'unes hipotètiques repatriacions a Bolívia o les indemnitzacions per a la resta de passatgers, que poden sortir a visitar Barcelona, però ja han perdut una escala a Còrsega. La companyia de creuers els ha ofert viatjar aquest dijous en un vol gratuït fins a Roma, la següent parada prevista en el viatge. I més de 200 ho han acceptat.

El gruix dels viatgers han passat les hores d'espera com han pogut, fins i tot sortint del vaixell per visitar la capital catalana. I els que començaven el viatge a Barcelona, fins i tot donaven el viatge per perdut.

La companyia MSC ha ofert a la resta de passatgers un vol gratuït fins a Roma per poder continuar el viatge previst (EFE/Quique García)


Asseguren que havien pagat fins a 10.000 dòlars

Els ciutadans bolivians afectats i alguns familiars seus que viuen aquí han explicat que havien pagat fins a 10.000 dòlars per un viatge que, en principi, era d'anada i tornada. Una portaveu de la Federació d'Entitats Bolivianes de Catalunya ha explicat que tenien un bitllet d'avió de tornada, però que els l'han anul·lat i també els haurien estafat amb el vol.

El viatge va començar fa gairebé tres setmanes al Brasil. Després de quinze dies travessant l'Atlàntic, el creuer va arribar a les illes Canàries, on tots els viatgers van poder visitar Tenerife. Els problemes van començar a la segona parada, Màlaga, on la policia va impedir baixar del vaixell el grup de ciutadans bolivians.

El creuer tenia previst acabar a Croàcia la ruta pel Mediterrani.

ARXIVAT A:
MigracionsUnió EuropeaTurismePolicia Nacional
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut