Santi Vidal sobre les xerrades sobiranistes: "He de reconèixer que vaig exagerar"

L'exjutge i exsenador ha dit que el CGPG s'està saltant la llei no deixant-lo tornar a exercir

RedaccióActualitzat

L'exjutge i exsenador per ERC Santiago Vidal ha admès aquest divendres que va exagerar quan va donar detalls de com el govern de la Generalitat estava treballant per crear les estructures d'estat.

Ho va dir en una sèrie de xerrades públiques organitzades per ERC i en les quals va fer afirmacions com ara que la Generalitat havia obtingut il·legalment les dades fiscals de tots els catalans o que s'estaven fent llistes de jutges pro i anti independència.

De tota manera, aquest divendres, i durant una entrevista al programa "Els matins" de TV3, Vidal ha justificat les exageracions:

"Sí, sí, ho he de reconèixer. Però exageració en el bon sentit de la paraula, perquè tothom et pregunta: ens deixaran, voleu dir que ho aconseguirem? A la gent l'has de motivar, has de dir: no ens deixaran, clar que no, ja sabem com és l'estat espanyol, però tenim prou voluntat i, a més, la raó per fer-ho possible. Per tant, i això és la política, també, vens una imatge d'optimisme, de vegades una mica exagerat, és cert."

Aquestes afirmacions van posar en marxa la principal causa contra l'independentisme quan la fiscalia va ordenar investigar-les i el jutjat número 13 de Barcelona va admetre a tràmit les denúncies presentades.

Notícia relacionada: Junqueras nega les afirmacions de Santi Vidal i admet que han fet mal al govern

El torn de preguntes

Segons Vidal, durant les xerrades va cenyir-se als continguts establerts per ERC, però en els torns de preguntes posteriors va ser quan va fer aquestes afirmacions exagerades:

"Segurament he de reconèixer que, en aquest torn, a les preguntes espontànies dels assistents a aquests mítings hi vaig posar algunes coses de collita pròpia que hauria d'haver meditat més bé, que hauria d'haver contrastat prèviament. Perquè no et pots refiar de totes les dades que t'arriben, i com que són satisfactòries i positives, les entomes, oi? Per tant, segurament aquí vaig faltar a la confiança que ERC havia dipositat en mi."

L'exjutge també ha destacat que ja va admetre el seu error quan es van fer públics els continguts de les xerrades i que va actuar en conseqüència dimitint com a senador.

 

Notícia relacionada: Santi Vidal diu al jutge de l'1-O que mai va detallar plans reals del govern

"Per falta de fidelitat a la Constitució"

Pel que fa a la negativa a tornar a la carrera judicial, notificada aquest dijous pel Consell General del Poder Judicial, el CGPJ, Vidal ha considerat que aquest organisme s'està saltant la llei:

"Prohibir-me, com han fet, reingressar a la carrera judicial per falta de fidelitat a la Constitució, no és res més que convertir el que era una sanció temporal en una sanció definitiva, cosa que està prohibida per la llei."

Vidal esperava que el CGPJ no el deixés exercir a Catalunya, però que sí que el deixarien tornar a exercir, tot i que que l'enviarien a algun altre punt d'Espanya.

Té la intenció de presentar un recurs al Tribunal Suprem, però segurament trigarà uns 2 anys a resoldre's, i és el temps que li queda per jubilar-se. Per tant, ja no té esperances de poder tornar a exercir de jutge mai més, almenys a Espanya.

 

ARXIVAT A:
JudicialProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut