El jutge suspès Santiago Vidal, aquest febrer, abans de declarar a la Ciutat de la Justícia (ACN)
El jutge suspès Santiago Vidal, aquest febrer, abans de declarar a la Ciutat de la Justícia (ACN)

El CGPJ diu que Santiago Vidal no pot tornar a ser jutge

RedaccióActualitzat

Santiago Vidal no podrà tornar a ser jutge. Almenys ara per ara.

Aquest migdia, la Comissió permanent del Consell General del Poder Judicial li ha denegat el reingrés al servei actiu a la carrera judicial, que Vidal havia demanat en vèncer la suspensió de tres anys que el CGPJ li havia imposat.

Vidal va ser suspès el febrer del 2015, arran de la seva participació en la redacció d'una Constitució catalana.

 

Un cop acabat el període de suspensió, per poder reingressar al servei actiu Vidal necessitava obtenir la declaració d'aptitud per part del CGPJ.

La resolució feta pública avui, en canvi, considera que Vidal continua tenint "falta d'aptitud" per tornar a ser jutge, "com a conseqüència de les seves manifestacions i intervencions públiques fetes durant el període de suspensió de funcions".

Entre aquestes hi ha les conferències que va pronunciar el novembre i el desembre del 2016, durant les quals, segons la resolució, va fer afirmacions com "no us diré com ho hem aconseguit, perquè ho hem aconseguit d'una manera absolutament il·legal, i un jutge no pot parlar de com es fan les coses il·legalment".

Declaracions, que, segons el CGPJ, també evidencien la seva "falta de lleialtat a les institucions de l'Estat i a la Constitució".

 

En aquest sentit, la Comissió permanent del CGPJ també recorda a Vidal que la suspensió li impedia exercir com a jutge, però no l'expulsava de la carrera judicial, raó per la qual estava obligat a complir "les seves obligacions bàsiques, la primera de les quals [és aquesta] lleialtat institucional".

La resolució que impedeix a Vidal tornar a exercir ha estat aprovada amb els vots del president del Tribunal Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes, i dels vocals Fernando Grande-Marlaska, Juan Martínez Moya, Juan Manuel Fernández, José María Macías i Pilar Sepúlveda.

Només hi han votat en contra els vocals progressistes Rafael Mozo i Concepción Sáez, que ha anunciat la formulació d'un vot particular.

Vidal pot recórrer la decisió de la Comissió permanent davant la Sala del contenciós administratiu del Tribunal Suprem.

ARXIVAT A:
Procés catalàCGPJ
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut