Joan Laporta durant una entrevista
El president del FC Barcelona Joan Laporta durant una entrevista
Barça

El Barça reacciona a la investigació d'Hisenda a un compte de directius del club

L'excandidat Víctor Font no descarta una moció de censura si es demostra que el club "ha travessat una línia vermella"

Redacció Esport3Actualitzat

Hisenda investiga part dels interessos d'un aval que va permetre a Joan Laporta ser president del Barça. Segons publica El Periódico, part dels interessos d'aquest aval, que pugen fins a 350.000 euros, els va pagar una empresa amb seu als Estats Units. Aquesta empresa, que era proveïdora del Barça, va rebre després l'encàrrec d'organitzar dos partits amistosos als Estats Units. 

L'ingrés es va fer en un compte "col·legiat" a nom dels directius del Barça que eren els qui també havien de fer front a part de l'aval.

Al migdia d'aquest dimarts, el Barça ha aclarit la informació especificant que els membres de la junta haurien rebut "ajuts en forma de préstec sense cap altra compensació", i que els de l'empresa ISL seria d'aquesta naturalesa:

El FC Barcelona vol aclarir una informació apareguda avui a 'El Periódico de Catalunya', referent a un compte bancari dels directius del Club.

Un cop constituït l'aval desmesurat de 124 milions d'euros, en què els directius van exposar el seu patrimoni personal, i que permetia formar l'equip de govern del Club, els membres del Consell de la Junta van haver d'activar un compte col·legiat per sufragar les despeses del manteniment de l'aval.

En aquest compte, els membres de la Junta Directiva van rebre ajuts en forma de préstec sense cap altra compensació. En el cas de l'empresa ISL Futbol Limited Liability Company, la seva aportació no va generar cap compensació addicional. A més, el FC Barcelona ha anat reduint en els darrers anys la seva relació mercantil amb aquesta empresa, iniciada el 2015, però ho ha fet per les millors oportunitats que ha trobat el Club en el mercat, sense perjudici que la relació comercial continuï per l'alt grau de satisfacció rebut per les seves tasques.

La notícia d'El Periódico detalla que des de 2015, ISL té contracte amb el FC Barcelona per la comercialització de les acadèmies del club, així com de "nombrosos campus".

Víctor Font no descarta la moció de censura

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, l'excandidat a la presidència del Barça Víctor Font, ha demanat explicacions i ha amenaçat en tirar endavant una moció de censura:

 

 

ARXIVAT A:
Laporta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut