Santi Vidal
Santi Vidal

El fiscal general de l'Estat ordena investigar les declaracions de Santi Vidal

La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert una investigació pels fets, per ordres de la Fiscalia General de l'Estat

Actualitzat

La tempesta política que han desencadenat les declaracions de l'exjutge i senador d'ERC Santiago Vidal ja tenen obert un altre front: el judicial. La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert una investigació pels fets, per ordres de la Fiscalia General de l'Estat.

Segons la nota que ha fet pública la Fiscalia General aquest divendres, les paraules de Vidal es refereixen a actes que, "si són certs, suposarien una greu vulneració dels drets dels ciutadans". Per això, el fiscal general, José Manuel Maza, ha ordenat al fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que obri diligències per "investigar els fets, en defensa de la legalitat, del respecte a les institucions constitucionals i en tutela dels drets fonamentals dels ciutadans".

Tejada ja ha signat el drecte per obrir diligències. La Fiscalia Superior investigarà si el Govern català es va apoderar de forma il·lícita de "dades reservades" de naturalesa fiscal o d'algun altre tipus.

Segons la Fiscalia Superior de Catalunya, si el que diu Vidal és cert, podria suposar la comissió de diversos fets delictius, entre ells l'"apoderament il·lícit" de dades reservades o l'elaboració d'informes sobre l'"afinitat ideològica" del col·lectiu de jutges que exerceixen a Catalunya.

La fiscalia espanyola i catalana reacciona així al contingut de diverses xerrades sobiranistes de Santiago Vidal, divulgat aquest dijous pel diari "El País". Tant ERC, partit amb el qual Vidal va aconseguir l'acta de senador, com el govern en pes han negat la veracitat dels fets explicats per Vidal. Per la seva part, els partits de l'oposició al Parlament han demanat compareixences parlamentàries de Puigdemont i altres membres del govern.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut