El Procicat ha establert els símptomes compatibles per la Covid per si s'ha d'anar a escola
El Procicat ha establert els símptomes compatibles per a la Covid per si s'ha d'anar a escola

Quan no s'ha d'anar a escola? Aquests són els símptomes

La mucositat i el mal de coll hauran d'anar acompanyats de febre per ser considerats possibles símptomes de Covid

Actualitzat

Quan queden pocs dies per a l'inici del curs, ja s'ha desgranat el llistat de símptomes compatibles amb la Covid-19 per no anar a l'escola. Consensuat amb els pediatres, el Procicat estableix que el mal de coll i el refredat nasal són dos d'aquests símptomes però com que són molt habituals en nens es tindran en compte només si van acompanyats de febre. I s'estableix que la febre o febrícula és quan s'està per sobre de 37,5.

 


S'apunta també com a símptoma si l'infant té tos, dificultat per respirar, fatiga i dolors musculars i/o mal de cap. També mal de panxa amb vòmits o diarrea.

 

Finalment afegeix la pèrdua de l'olfacte o del gust, però això sobretot en els nens més grans i els adolescents.

 

Símptomes compatibles amb la Covid-19

Febre per sobre de 37,5
Refredat nasal
Mal de coll
Tos i dificultat per respirar
Fatiga i dolor muscular o de cap
Mal de panxa amb vòmits o diarrea

 

 

 

Mascaretes almenys els primers 15 dies

Tots els alumnes de més de 6 anys hauran d'anar amb mascareta dins l'escola almenys els primers quinze dies del curs perquè encara no són considerats un grup estable. Després se'n revisarà l'obligatorietat i es determinarà si cal que la segueixin fent servir a classe en funció del territori i l'estat de la pandèmia. Cada dimecres es comunicarà als centres si la mascareta continua sent o no obligatòria.

 

L'ús de mascareta en els centres educatius serà sempre obligatori per a persones adultes. Els docents del primer i segon cicle d'educació infantil podran treballar sense mascareta si interfereix greument en el treball pedagògic.

Finalment, el Procicat estableix que les reunions de l'escola amb les famílies no podran ser presencials i tampoc les del claustre tant d'escoles com d'instituts. Només podran ser presencials de manera excepcional i hauran de ser en grups inferiors a 10 persones.

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
Anar al contingut