Puigdemont avisa Sánchez i Díaz: "Algú es confon; no som nosaltres els que necessitem suports"

En un extens missatge a les xarxes, Puigdemont ha recordat que no és Junts el que necessita el suport per a una investidura

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont no vol confusions ni males interpretacions. I per això, l'expresident de la Generalitat i figura clau en les converses per una possible investidura de Pedro Sánchez ha volgut precisar les declaracions tant de l'actual president com de la vicepresidenta en funcions Yolanda Díaz.

Sánchez donava per fet des de Galícia que hi haurà govern progressista i Díaz reclamava a Junts renunciar a la unilateralitat. La rèplica de Puigdemont ha estat molt clara: "Em penso que algú es confon", i en un extens missatge a les xarxes ha recordat que no és Junts qui necessita el suport per a una investidura. 


Carles Puigdemont fa un símil amb demanar un préstec: "Les condicions no les posa qui et demana ajuda. Això va al revés", en referència al suport que necessita el líder del PSOE dels set diputats de Junts al Congrés.

Afegeix que "tens tot el dret a discutir les condicions i a negociar-les, només faltaria. Com quan vas al banc a demanar un crèdit: pots negociar si hi ha un període de carència i el tipus d'interès que et proposen, per exemple. Però no li pots posar condicions i demanar que renunciï a cobrar interessos." I acaba amb: "Vaja, si és que vols que et donin el crèdit, és clar."

"Cal un acord polític i social per l'amnistia"

Des de Sigueiro, a Galícia, el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, està convençut que aconseguirà els suports per reeditar un govern progressista.

Per això acusa Alberto Núñez Feijóo de fer perdre el temps amb la seva dèria de presentar-se a la investidura sense comptar amb els suports garantits. A més, també justifica la negociació amb Junts, i acusa el PP de fer el mateix d'amagat. 

Només a 15 quilòmetres de distància, a Santiago de Compostel·la, Feijóo ha fet servir Junts com a arma llancívola contra Sánchez.

L'acusa de pactar amb els independentistes bascos i catalans només per interessos propis. El president del PP defensa que el seu intent investidura no és perdre el temps, sinó una manera de defensar la igualtat de tots els espanyols. 

Per la seva part, la líder de Sumar, Yolanda Díaz, en una entrevista a "La Vanguardia", assenyala que qualsevol possible llei d'amnistia passa per la renúncia a la via unilateral de Junts. I demana un acord polític i social per desenvolupar-la. Ho podeu escoltar en aquest vídeo: 

 

ARXIVAT A:
PSOEPPSumarEleccions Generals 2023 - 23JCarles PuigdemontJunts
Anar al contingut