Míriam Nogueras durant l'entrevista aquest divendres a "Els matins"
Míriam Nogueras ha estat entrevistada aquest divendres a "Els matins" (CCMA)

Nogueras (Junts) diu que no "regalarà" la investidura a Sánchez: "Ha humiliat Catalunya"

En l'entrevista electoral a "Els matins" de TV3, la candidata de Junts també ha acusat ERC de "regalar" els vots dels seus 13 diputats al Congrés

RedaccióActualitzat

La cap de llista de Junts a Barcelona per a les eleccions generals del 23 de juliol, Míriam Nogueras, descarta "regalar" una hipotètica investidura de Pedro Sánchez, si arribat el cas, depèn del seu grup per mantenir-se com a president del govern espanyol.

"Que algú del PSOE m'expliqui per què els vots dels catalans han d'investir un president que els cinc anys que ha estat governant no ha complert amb Catalunya, ha mentit a Catalunya i ha humiliat Catalunya", ha afirmat en l'entrevista electoral d'"Els matins", a TV3.

En aquesta línia, ha acusat el PSOE, i tots els governs dels últims 40 anys, d'incomplir les inversions pressupostades. "Des de les patronals fins als sindicats el consens és que Espanya no paga a Catalunya", diu.

També s'ha referit a l'acord a la Diputació de Barcelona, en què la socialista Lluïsa Moret és presidenta gràcies als vots de Comuns i Tot per Terrassa, i dels dos diputats independents de Junts, que entraran al govern de la institució. Preguntada sobre això, Nogueras ha respost: "La gent ens vota perquè els fem la vida una mica més fàcil, no per ocupar cadires a qualsevol preu". "Quin sentit té seguir ocupant un espai en què no s'estan defensant les teves conviccions ni allò per què la gent t'ha votat?", ha afegit.

Sobre l'estratègia del seu partit al Congrés dels Diputats, la candidata de Junts ha defensat "la confrontació democràtica", "l'única estratègia que no s'ha provat mai a Madrid". Creu que s'ha de "defensar desacomplexadament el nostre país" i que el que s'ha fet fins ara no ha donat resultat. "El balanç dels últims quatre anys és dolent", ha dit.

En aquest sentit, ha acusat ERC de "regalar els vots a canvi de res". Per contra, diu que els diputats de Junts no ho faran "per un titular".

Pots recuperar l'entrevista sencera aquí:

ARXIVAT A:
JuntsEleccions Generals 2023 - 23J
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut