Rigau, Mas i Ortega en una imatge d'arxiu dirigint-se al TSJC per declarar pel 9-N
Rigau, Mas i Ortega en una imatge d'arxiu dirigint-se al TSJC per declarar pel 9-N
Barcelona

Mas, Ortega i Rigau presenten recursos pel cas del 9-N

Les defenses tornen a demanar "l'arxivament de les actuacions" al·legant el caràcter "polític dels actes investigats"

RedaccióActualitzat

Les defenses de l'expresident de la Generalitat Artur Mas i les exvicepresidentes Joana Ortega i Irene Rigau presenten aquest dimarts recursos d'apel·lació pel 9-N després que la setmana passada el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya decidís que tots tres han d'anar a judici.

Recorren la decisió judicial al·legant "el caràcter polític dels actes investigats", en els quals s'atribueixen responsabilitats criminals "als legítims representants d'un govern democràtic, per una consulta que va tenir la forma d'un procés participatiu, radicalment diferent d'un referèndum". A més a més, consideren que els fets "no constitueixen cap delicte de desobediència greu o prevaricació" i tornen a demanar "l'arxivament de les actuacions".

En el seu escrit, la setmana passada, el magistrat del cas pel 9-N creia que "tots tres haurien desobeït i prevaricat en permetre la consulta" tot i la suspensió del Constitucional. També va desestimar l'argument dels investigats que la consulta va quedar en mans dels voluntaris després de la suspensió perquè després "el govern va donar directrius i va prendre decisions en relació amb el procés".

Anar al contingut