Barcelona

Mariscal fa tornar el Cobi a Barcelona en grafitis a Ciutat Vella tres dècades després

Javier Mariscal feia fins ara grafitis "d'amagat", però una exposició de Cornbread a la Canal Gallery ha permès que ara en faci en dues intervencions públiques

RedaccióActualitzat

30 anys després de ser la icona més recordada dels Jocs de Barcelona, el gos Cobi ha tornat a treure el cap a la capital  catalana, concretament al districte de Ciutat Vella.

Ha tornat acompanyat del seu creador, Javier Mariscal, als carrers Montcada i Palau, vial que dona nom a la Canal Gallery, on aquest divendres es va inaugurar l'exposició d'un referent de l'street art nord-americà: Darryl McCray.

La visita de McCray, conegut popularment com Cornbread i considerat pare del grafiti modern, ha propiciat la reaparició oficial de la mascota olímpica, ja que part de les parets de la façana de la galeria, a partir d'ara, tenen estampat el resultat d'un treball braç a braç entre dos "vells rockers".

Abraçada entre Mariscal i Cornbread davant d'una de les intervencions
Abraçada entre Mariscal i Cornbread davant d'una de les intervencions(Canal Gallery)

Cornbread, nascut a Filadèlfia el 1953, ha convidat el valencià establert a Barcelona que va venir al món el 1950 a explorar a fons un nou terreny, el grafiti, a partir d'una iniciativa impulsada per la Canal Gallery, que, com explica Balu, director de l'espai, té Mariscal com un dels artistes habituals.


Dues intervencions a duet

La trobada entre els dos artistes s'ha rubricat amb dues intervencions conjuntes al carrer. La més cridanera, al costat de la firma de Cornbread que recordarà el seu pas per Barcelona, és la d'un Cobi traient el cap i recolzant les potes damunt d'un mur. Una mirada "tres dècades després", segons el pare de la mascota.

Intervenció conjunta de Conbread i Mariscal amb la firma del nord-americà i un Cobi mig amagat
Intervenció conjunta de Conbread i Mariscal amb la firma del nord-americà i un Cobi mig amagat (ACN/Pere Francesch)

Javier Mariscal, "mig d'amagat", ja havia dibuixat anteriorment el seu icònic personatge al carrer Montcada, davant del Museu Picasso, on es pot veure un Cobi conduint un cotxe descapotable arran de mar.

Grafiti furtiu de Mariscal davant del Museu Picasso, al carrer Montcada
Grafiti furtiu de Mariscal davant del Museu Picasso, al carrer Montcada (ACN/Pere Francesch)

L'artista també va revelar, temps enrere, que té impulsos de grafiter i els voltants de Santa Maria del Mar estan plens de pintades seves fetes amb retolador. Ara ha declarat que té pensat a atrevir-s'hi més, aprofundir en la tècnica i trobar espais més grans on poder expressar-se a partir de projectes més ambiciosos.

 

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut