Núria Marín, aquest divendres, a "El matí de Catalunya Ràdio"
Núria Marín, aquest divendres, a "El matí de Catalunya Ràdio"
Barcelona

Marín diu que Madrid va garantir que aturaria el 155 si hi havia eleccions

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, la socialista Núria Marín, ha acusat el president Puigdemont de no dir tota la veritat sobre per què no va voler convocar eleccions catalanes. Puigdemont va dir públicament en aquell moment que no havia rebut garanties de La Moncloa del que demanava a canvi: no aplicar el 155, alliberar Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i que marxés la policia espanyola desplaçada a Catalunya.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Marín ha revelat que va ser ella qui va traslladar aquestes peticions del president cessat pel govern espanyol a Madrid, i ha assegurat que les garanties sí que hi eren. Desconeix, però, qui va traslladar això a Puigdemont.

"Això no t'ho puc assegurar perquè no ho sé. No sé qui va ser la persona. Ser que el lehendakari va estar mediant fins a l'últim moment. Jo vaig traslladar tot el que el president Carles Puigdemont em va explicar el dimecres anterior i em consta que les gestions es van produir i que hi havia, teòricament, totes aquestes garanties clarament posades sobre la taula."

Marín creu que Puigdemont, realment, va renunciar a convocar eleccions perquè el van acusar de traïdor i perquè Esquerra va amenaçar d'abandonar el govern:

"Se li va garantir tot el que ell havia posat sobre la taula i, segurament, el fet que les xarxes socials comencessin a dir-li traïdor, el fet que Oriol Junqueras li digués que abandonava el govern i que es quedaria sol com a president, i el fet que en aquells moments hi hagués una manifestació d'estudiants a la porta del Palau i que també comencessin a dir-li traïdor, va fer que el portés a recular i a dir que no convocava aquelles eleccions."

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat espera que Puigdemont acabi explicant als catalans què va passar en aquella negociació per evitar, "in extremis", tant el 155 com la DUI.

Carles Puigdemont i Enric Millo han negat que existís cap oferta per aturar el 155. Pel delegat del govern espanyol a Catalunya, perquè el Senat ja tenia l'aplicació del 155 damunt la taula. Segons el president Puigdemont, la informació és "rotundament falsa".

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155Procés catalàEleccions 21DGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut