Carles Puigdemont i Enric Millo
Barcelona

Puigdemont i Millo desmenteixen Marín: no hi havia acord per retirar el 155

Puigdemont diu que és "rotundament falsa" la informació que tingués les garanties que s'aturaria el 155 si convocava eleccions

RedaccióActualitzat

Poques hores després que Núria Marín hagi assegurat que el govern tenia les garanties que no s'aplicaria el 155 si es convocaven eleccions, el mateix president Puigdemont i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ho han negat.

Per part de Puigdemont, ho ha fet en un tuit des de Bèlgica, on ha qualificat l'afirmació de l'alcaldessa com a "rotundament falsa":

 

Segons Millo, l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat possiblement "no té la informació completa" ja que "la suposada oferta no era possible". En la roda de premsa per explicar els acords del Consell de Ministres sobre Catalunya ha dit que la proposta del govern espanyol d'aplicar el 155 ja "havia estat tramitada" al Senat.

Per tant, segons ha dit, no els correspon a ells dir si l'oferta d'eleccions de Puigdemont a canvi de retirar el 155 s'hauria tingut en compte o no i si hauria "pogut modificar el contingut del dictamen". Segons Millo va ser Puigdemont qui va anunciar aquesta possibilitat i qui després no ho va fer:

"En cap moment hi va haver una contraprestació en relació a aquesta qüestió, entre altres motius, perquè en aquell moment la proposta del govern ja havia estat tramitada al Senat per analitzar-la, i el dictamen de la comissió del Senat estava en marxa".

"Per tant, aquesta oferta o suposada oferta de què es parla no podia tenir lloc, senzillament perquè no era possible."

 

Millo insta Puigdemont a dialogar amb altres candidats

Sobre la proposta de Puigdemont de reunir-se amb Rajoy a Brussel·les "per parlar de política", Millo ha dit que sembla poc seriós considerant que "l'expresident és una persona fugida de la justícia":

"Sembla una broma que pretengui seure en aquests moments a parlar d'alguna cosa amb l'actual president del govern espanyol."

Millo l'ha instat a dialogar amb els altres candidats, ja que li ha recordat que aquesta és la seva condició.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Independència
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut