L'expresident Lula da Silva saluda els seus seguidors des d'una finestra del sindicat metal·lúrgic de Sao Paulo
Sao Paulo

L'expresident brasiler Lula da Silva, pendent d'entrar a la presó

Seguidors de l'expresident es manifesten als voltants de la seu sindical on Lula ha passat els últims dies

RedaccióActualitzat

La Policia Federal del Brasil ha confirmat que no executarà, de moment, l'ordre de presó que pesa sobre l'expresident Lula da Silva. Tot i això, no es descarta que hi hagi una intervenció al llarg d'aquest dissabte, ja que els agents de la policia federal continuen desplegats per poder complir el manament judicial.

Lula es manté atrinxerat a la seu del sindicat metal·lúrgic de Sao Paulo des de la nit de dijous, i aquest divendres a la nit ha rebutjat entregar-se de manera voluntària a la justícia. En un determinat moment, aquest dissabte, Lula ha intentat sortir del sindicat per lliurar-se a la policia, però desenes de militants li han bloquejar les portes i ho han impedit.

És en aquest sindicat on Lula va forjar la seva carrera política. Segons sembla, l'expresident brasiler intenta guanyar temps mentre la seva defensa negocia amb la justícia per evitar que entri a la presó.

 

 

El jutge federal Sérgio Moro va dictar ordre d'ingrés a la presó per a Lula després d'haver-lo condemnat a dotze anys per corrupció en relació amb el cas Petrobras. Lula havia d'ingressar a la presó a les 10 de la nit de divendres com a termini màxim.

Però l'expresident manté la seva innocència i assegura que tot és una maniobra per apartar-lo de les eleccions presidencials de l'octubre, just quan les enquestes el situen com a guanyador.

 

 

Als voltants de la seu del sindicat, s'hi han aplegat partidaris de Lula da Silva per donar-li suport i també s'hi han manifestat els contraris a l'expresident brasiler.

ARXIVAT A:
Brasil
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut