Lula podria entrar a la presó als pròxims dies (EFE)
Lula podria entrar a la presó als pròxims dies (EFE)
Brasília

Lula da Silva anirà a la presó per corrupció, amb una condemna de 12 anys

El Tribunal Suprem ha rebutjat aquesta matinada l'últim recurs presentat per la seva defensa

RedaccióActualitzat

Lula da Silva anirà finalment a la presó per corrupció, amb una condemna de 12 anys. Es preveu que l'expresident del Brasil ingressi en un centre penitenciari els pròxims dies. Així ho ha determinat el Tribunal Suprem del Brasil aquesta matinada, després de 12 hores de deliberació.

Els magistrats partidaris d'empresonar Lula han tingut un vot més dels contraris. La decisió s'ha pres per 6 vots a favor i 5 en contra. L'expresident brasiler té pendents altres judicis per corrupció. Però fins ara ja ha estat condemnat per dos tribunals, i d'acord amb una jurisprudència dictada pel mateix Suprem, una sentència ratificada en segona instància ja permet l'inici de l'execució de la pena.

La divisió entre els magistrats reflecteix el que viu el país on hi ha hagut manifestacions a favor i en contra de Lula des de fa setmanes. Fins i tot, hores abans de la votació, el cap de les Forces Armades s'ha posicionat de manera velada contra l'expresident.

 

 

 

A les últimes hores, milers de persones s'han concentrat a diferents punts del país després de fer-se pública la decisió del Tribunal Suprem. S'han vist pancartes reclamant la llibertat per a Lula, especialment a la seu del Partit dels Treballadors, que el mateix expresident va fundar. També hi ha hagut actes on s'ha rebutjat la corrupció dels polítics i s'ha aplaudit la decisió judicial.

La defensa de Lula nega tots els càrrecs i assegura que és víctima d'una persecució política per allunyar-lo del poder. L'expresident va decidir presentar-se a les eleccions presidencials de l'octubre, enmig de la polèmica per les acusacions contra ell, i ha anat al davant a les enquestes.

Lula da Silva encara pot recórrer a la decisió d'aquesta matinada per presentar-se als comicis. En el cas que se li negui la inscripció com a aspirant, l'expresident pot presentar un recurs davant del Tribunal Electoral, que serà qui haurà de decidir.

ARXIVAT A:
CorrupcióBrasil
Anar al contingut