L'exconseller Miquel Sàmper marxa de JxCat per discrepàncies amb la llei d'amnistia
Sàmper abandona Junts després del bloqueig de la llei d'amnistia (ACN)

L'exconseller Miquel Sàmper deixa Junts després del bloqueig de la llei d'amnistia

Sàmper, que és advocat de Lluís Puig, discrepa de la línia ideològica i de les formes del partit

L'exconseller d'Interior Miquel Sàmper s'ha donat de baixa de JxCat després del bloqueig de la llei d'amnistia, segons ha avançat La Vanguardia.

En una carta enviada a la cúpula de la formació independentista, Sàmper assegura que, després del no a la llei al Congrés, era impossible la seva continuïtat a Junts per "la bretxa ideològica" que sent darrerament amb el partit i "per les formes".

Tanmateix, Sàmper ha mostrat el "màxim respecte a Junts, a les persones que el dirigeixen i sobretot als seus afiliats, simpatitzants i votants".

L'exconseller Miquel Sàmper marxa de JxCat per discrepàncies amb la llei d'amistia
La portaveu de Junts, Miriam Nogueras, durant el debat de la llei d'amnistia al Congrés (EFE)

Sàmper va arribar al govern que presidia Quim Torra el setembre del 2020 per substituir a la conselleria d'Interior Miquel Buch, i va ocupar el càrrec fins al maig del 2021.

Després de deixar el govern, Sàmper va tornar a exercir l'advocacia i va substituir Gonzalo Boye com a advocat de Lluís Puig, un dels exiliats que s'haurien de beneficiar de l'amnistia.

El 2022 es va incorporar a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, un càrrec que li va impedir formar part de l'executiva de JxCat.

Sàmper, que va ser al seu dia candidat de CiU a l'alcaldia de Terrassa (Vallès Occidental), era considerat una de les cares visibles del sector moderat de l'antiga Convergència.

 

 

ARXIVAT A:
JuntsAmnistia
Anar al contingut