L'Espanyol s'adjudica el Ciutat de Tarragona després d'empatar 1-1 amb el Nàstic

La condescendència del Nàstic ha permès aquest dissabte que l'Espanyol s'adjudiqués el Torneig Ciutat de Tarragona malgrat que el partit entre granes i blanc-i-blaus ha acabat amb empat a un. Un golàs de falta directa de Rubén Navarro en el minut 82 ha situat els locals per davant en el marcador i, quan tot feia pensar que els de Luis César s'endurien el partit, un penal de Mairata sobre Rui Fonte ha permès Osvaldo aconseguir l'empat en el descompte. Sense els penals, l'Espanyol, com a equip visitant, ha acabat aixecant la copa de vencedor. Pochettino, que ha vist com es lesionava Kameni, no ha fet jugar ni Moisés ni Dátolo.

El Gimnàstic ha vist com en l'últim instant se li escapava el seu Torneig en el partit que ha servit de presentació de l'equip davant l'afició grana al Nou Estadi. Malgrat la bona imatge oferta, especialment durant la segona meitat, els de Luis César han vist com un gol de penal en el descompte els privava d'aixecar el que hauria estat el seu segon Ciutat de Tarragona.

La primera meitat entre els locals i l'Espanyol ha estat molt avorrida amb tots dos equips centrats més en les tasques defensives que no pas a atacar la porteria contrària. Els periquitos, amb un equip molt jove, han dominat en la possessió però ha trobat a faltar el desequilibri per bandes i la lucidesa atacant en els últims metres. El Nàstic, per la seva banda, s'ha mostrat molt ordenat davant el control blanc-i-blau però ha estat totalment inofensiu.

De fet, un xut de Walter refusat pel pal en el minut 42 ha estat l'única ocasió dels de Luis César en tot el primer temps. Una oportunitat que, de fet, ha arribat just després que una bona triangulació entre Luis García i Callejón acabés amb un xut al pal del davanter madrileny. Aquesta ha estat, també, l'única aproximació més perillosa dels visitants en els primers 45 minuts.

La veterania pot amb la joventut

A la represa, Pochettino ha donat entrada a molts dels joves cridats a fer seu el futur i això s'ha traduït en un inici fulgurant en què Rubén Pérez ha hagut d'esforçar-se perquè l'Espanyol no s'avancés en el marcador. Els problemes per als barcelonins han arribat poc després quan, primer, Kameni s'ha lesionat i ha hagut de ser substituït per Kiko Casilla i, després, quan Luis César ha ordenat set canvis de cop en les files del Nàstic.

Els grana, ja amb teòrics titulars com Rodri, Cruz, Morán, Medina i Rubén Navarro sobre la gespa, han fet un salt qualitatiu endavant i han passat a dominar l'enfrontament. Els locals han gaudit dels seus minuts més bons, amb un joc directe i efectiu i han estat molt a punt d'inaugurar el marcador, però Casilla ha salvat un mà a mà davant Rubén Navarro mentre que el pal ha refusat el xut posterior de Morán.

Ha estat només un avenç del que passaria poc després. En el minut 82, el veterà Navarro s'ha inventat un magnífic llançament de falta que ha suposat l'1-0. Semblava que el partit quedava sentenciat, però quan passaven tres minuts del temps reglamentari una internada del jove Rui Fonte ha acabat amb un penal de Mairata que Osvaldo ha transformat en el definitiu 1-1. El partit, doncs, ha acabat en taules i davant de l'absència dels llançaments de penals el Nàstic ha cedit la copa de guanyador a l'Espanyol.

Esquinç de Kameni

Kameni té un esquinç lleu al genoll dret després d'una relliscada fortuïta que l'ha obligat a ser substituït en l'inici de la segona meitat. Malgrat que en un primer moment s'ha temut per una possible lesió al genoll, sembla que l'afectació no evitarà que el camerunès pugui debutar en lliga la setmana que ve davant el Getafe. Dilluns el porter se sotmetrà a una revisió per concretar l'abast de les molèsties.