Felip VI escolta atentament la intervenció de Carlos Lesmes a l'obertura de l'any judicial (EFE)
Felip VI escolta atentament la intervenció de Carlos Lesmes a l'obertura de l'any judicial (EFE)
Madrid

Lesmes: "Al marge de la llei no hi ha llibertat ni democràcia, només miratges i frustració"

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial ha fet aquesta al·lusió implícita al procés sobiranista català durant l'obertura de l'any judicial, davant del rei Felip VI

RedaccióActualitzat

La situació política a Catalunya ha marcat els missatges del tradicional acte d'obertura de l'any judicial, presidit pel rei Felip VI. El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha acusat els sobiranistes de superar els límits de l'honestedat i els ha advertit que fora de la llei no hi ha democràcia, sinó només miratges i frustració.

Carlos Lesmes ha dedicat la part inicial del seu discurs a la situació de Catalunya. El president del Suprem i del màxim òrgan del Poder Judicial ha avisat que la llei només es canvia amb la llei, que cap poder polític pot avantposar el designi particular per resoldre conflictes, i ha dedicat retrets als sobiranistes: "Al marge de la llei, no hi ha llibertat, no hi ha democràcia, només miratges i, en definitiva, frustració. Des d'aquesta perspectiva, la ruptura unilateral d'uns valors de convivència forjats per tots des del consens suposa traspassar els límits de l'honestedat democràtica consubstancial a l'estat de dret."

Una defensa del model constitucional a la qual també s'ha afegit la fiscal general de l'estat, Consuelo Madrigal, un model que ha subratllat que s'acabarà imposant: "Constata la fortalesa del nostre sistema constitucional, un sistema que, sotmès a tensió i a contradiccions, es mantindrà i prevaldrà". Tot plegat davant l'atenta mirada de Felip VI, que després ha conversat de manera informal amb els periodistes sobre temes d'actualitat, una conversa que La Zarzuela ha demanat que es mantingui en la privacitat.

Anar al contingut