Les notícies que més interès han despertat aquesta setmana
Les notícies que més interès han despertat aquesta setmana

Les històries de la setmana: del destí de Kate Middleton a un aniversari especial

Fem una repassada a les notícies llegides a fons pels lectors durant aquests darrers set dies

Actualitzat

En la setmana de l'acord definitiu per la llei d'amnistia, repassem les notícies que més interès han despertat.


Amics amb fills

Una de les històries que més ha sorprès aquesta setmana la va explicar "El suplement" de Catalunya Ràdio. L'experiència de la Gemma i en Xevi, amb dos fills en comú, però que mai han estat parella, ha estat una de les notícies més comentades.

On és Kate Middleton?

És la incògnita que alimenta fins i tot teories de la conspiració al Regne Unit. La nostra corresponsal a Londres, Coia Ballesté Brumós, ens explica l'insòlit buit de poder a la monarquia britànica:

Té 117 anys i és catalana

Coneixes Maria Branyas? És la persona més vella del món, nascuda a San Francisco, de pares catalans i que ara viu a la residència Santa Maria del Tura d'Olot.

Ha fet 117 anys i té un compte a la xarxa: "Superàvia Catalana":

El "ganxo cec"

Barcelona s'han convertit en un gran punt d'entrada de cocaïna. Com s'ho fan els narcotraficants per mirar d'esquivar-ne els decomisos? La tècnica més utilitzada és el "ganxo cec". Fàtima Llambrich ens explica com parasiten els contenidors, un cop la mercaderia ja ha passat els controls i hi introdueixen la cocaïna:

Tenir el fetge gras

El fetge gras és una patologia que sol passar desapercebuda i va estretament lligada al sedentarisme i al menjar porqueria.

S'ha triplicat en 10 anys. L'habitual és que es diagnostiqui entre els 50 i els 70 anys, però té una especial incidència entre els adolescents amb obesitat.

Què passa a Gósol?

Gósol va ser exemple de repoblament. Va sortir fins i tot al New York Times. Ara, però, la pandèmia ha passat i només una de la trentena de famílies que s'hi van instal·lar hi continua vivint.

La continuïtat de l'escola penja d'un fil per manca d'alumnes.

Un senyal d'auxili contra la violència masclista

Coneixes el gest que es va crear durant la pandèmia per fer front a l'augment de la violència masclista en ple confinament? A Mèxic ha servit per detenir un agressor. Va ser en un "live" de Facebook d'una treballadora que ensenyava les noves peces de roba que havien arribat a la seva botiga.

L'origen de la ce trencada

Fa tot just una setmana era l'aniversari de la ce trencada, una lletra que per molts s'associa a la llengua catalana.

Per celebrar-ho, Arola Cumeras i Bantulà va contactar amb dos paleògrafs, que ens van explicar l'origen peculiar d'aquesta grafia. Són Tània Alaix i Jesús Alturo

 

Anar al contingut