MCM havia d'explotar comercialment la façana de la nova Masia
Futbol

L'empresa MCM presenta la demanda contra el Barça i li reclama 100 milions d'euros

L'empresa MCM ha presentat aquest dimecres una demanda civil contra el F. C. Barcelona per incompliment de contracte, sol·licitant una indemnització de cent milions d'euros, segons ha informat a l'Agència Efe una font de l'esmentada firma.

Actualitzat
L'empresa MCM ha presentat aquest dimecres una demanda civil contra el F. C. Barcelona per incompliment de contracte, sol·licitant una indemnització de cent milions d'euros, segons ha informat a l'Agència Efe una font de l'esmentada firma.
 
L'empresa MCM posseeix la patent per a la construcció de dobles pells amb leds en edificis (murs davant de les façanes), i fa uns anys va signar amb el Barcelona un contracte per a l'explotació comercial de les façanes de la nova Masia, la residència del futbol base barcelonista, i repartir a mitges els beneficis.
 
El contracte el va subscriure la junta que per llavors presidia Joan Laporta, encara que amb l'entrada dels nous gestors, sota la presidència de Sandro Rosell, aquests i MCM el van anul·lar i van redactar un de nou. Malgrat això, i després de dos anys de vigència del contracte, MCM considera que el FC Barcelona l'ha incomplert reiteradament.
 
La quantitat que MCM exigeix com compensació per incompliment de contracte és de més de 100 milions d'euros, d'acord amb un peritatge judicial realitzat per un censor jurat de comptes, auditor i professor d'economia de Barcelona.

Mario Conde, l'advocat

La causa civil de MCM contra el Barça la porta l'advocat Mario Conde. En declaracions a Efe, Conde ha assegurat que és "inexplicable que el club blaugrana no hagi volgut guanyar diners" amb el contracte signat amb l'empresa MCM, cosa que ha portat aquesta a presentar una demanda civil per incompliment en la qual reclama a l'entitat blaugrana 100 milions d'euros.

"És sorprenent. No veig que sigui lògic que una entitat com el F. C. Barcelona renunciï a una quantitat de diners significativa, però aquest és un problema del Barça, perquè MCM no està disposada a renunciar a aquestes quantitats. Davant aquest incompliment acabem de presentar una demanda en la qual es demanen dues coses pel dany causat: la primera és pel dany emergent, ja que MCM va construir la façana de la Masia, i demana 2.800.000 euros", ha explicat Conde.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut