L'home negre abatut a trets per un policia blanc a Chicago a terra
L'home negre abatut a trets per un policia blanc a Chicago
Estats Units

La policia de Chicago difon un vídeo en què es veu un agent blanc matant un jove negre

Centenars de persones surten al carrer arran del vídeo i el policia és acusat d'assassinat en primer grau

RedaccióActualitzat

Protestes a Chicago, als Estats Units, després que la policia ha difós un vídeo en què es veu un policia blanc que mata un jove negre. Els fets són de l'octubre de l'any passat i es veu com després d'una persecució un agent va disparar 16 vegades a l'home i un cop a terra li va apartar el ganivet que duia.

Segons el policia, el jove negre portava un ganivet i tenia una actitud amenaçant pel carrer. Les imatges mostren com el jove va pel mig de la carretera, com l'abaten i el tirotegen un cop ja és a terra. Les autoritats creuen que el vídeo ajudarà a curar ferides.

Després de difondre's el vídeo, centenars de persones han sortit al carrer amb crits de "16 trets" per rebutjar l'actuació policial. L'alcalde ha fet una crida a la calma. Les protestes, però, no han causat incidents.

Abans de fer-se públiques les imatges, a l'oficial ja el van acusar d'assassinat en primer grau. És el primer cas en 35 anys, a Chicago, en què un policia és acusat d'assassinat per un incident que va passar mentre era de servei.

Anar al contingut