Una assistent a la Nit dels Museus del 2019 al CCCB
Una assistent a la Nit dels Museus de fa un anys al CCCB (Europa Press/Institut de Cultura(

La Nit dels Museus 2023 programa més de 200 activitats: consulta'n l'oferta

Molts espais fan portes obertes aquest dissabte, però la celebració del Dia Internacional dels Museus s'allargarà fins al 21 de maig

Irene Vaqué ReigActualitzat

La Nit dels Museus 2023 programa més de 200 activitats aquest cap de setmana arreu de Catalunya. Hi ha jornades de portes obertes, visites guiades o teatralitzades i concerts i espectacles per celebrar el Dia Internacional dels Museus (18 de maig). Aquesta jornada està promoguda pel Consell d'Europa i el Consell Internacional dels Museus (ICOM).

Les activitats programades arreu de Catalunya --no només aquest dissabte 13 de maig, sinó les propostes fins al dia 21-- es poden consultar al web de Patrimoni de la Generalitat.


Nit dels Museus 2023 a Barcelona

En el cas de Barcelona i la seva àrea, s'ofereix entrada lliure a 121 exposicions i s'han organitzat 86 activitats. Espais com el Museu de Ciències Naturals, el MNAC, el Centre Jujol o el Palau Güell obriran les portes, en alguns casos amb reserva prèvia.

Aquest any és l'edició amb més espais participants, amb horaris que van des de les 7 de la tarda fins a la 1 de la matinada en alguns casos.

 

Nit dels Museus 2023 a Tarragona

A Tarragona hi ha portes obertes en espais com el Museu d'Història, la Casa Museu Castellarnau, el Museu Nacional Arqueològic o el Museu del Port. Aquests dos últims espais han organitzat la Petita Nit dels Museus, amb activitats per als infants, que giren al voltant del mar.

També s'ofereix el Viatge a la Constel·lació Museu, una ruta pels diferents museu de la ciutat, amb reserva prèvia.

 

Nit dels Museus 2023 a Lleida

A la capital del Segrià, la celebració coincideix amb la festa major en honor de Sant Anastasi, patró de la ciutat.

Per a la Nit dels Museus hi ha previstes portes obertes a museus i activitats des de les 8 del vespre fins a la mitjanit, des de les visites guiades al Castell Templer de Gardeny (amb inscripció prèvia) fins a l'entrada al Museu de l'Aigua, on també hi ha prevista una observació astronòmica per l'Any Oró, al centre d'art La Panera o al Museu de Lleida.

 

Nit dels Museus 2023 a Girona

A la capital gironina, on a partir d'aquest dissabte se celebra el Temps de Flors, hi ha 5 museus que obren portes des de les 7 de la tarda fins a la mitjanit. Són la seu gironina del Museu d'Arqueologia de Catalunya, el Museu d'Art de Girona, el Museu d'Història de Girona, el Museu d'Història dels Jueus i el Museu del Cinema.

A banda, la Casa Masó ofereix visites guiades gratuïtes, amb reserva prèvia.


Nit i Dia dels Museus més enllà de les grans capitals

Altres espais que celebraran la data són el Museu de Tortosa, amb portes obertes del 13 al 21 de maig, visites guiades i un concert gratuït aquest dissabte amb Calcària – Kukundé Quintet; el Museu Medieval de Vic, que obrirà de les 8 del vespre a les 11 de la nit. A la ciutat s'han organitzat actes com projeccions de curts, música en directe, ioga o tallers de màscares per als infants.

A Manresa hi ha activitats entre el 18 i el 23 de maig, entre les quals el concert Viñas i Pujol. Dos Apòstols del seu temps, al Museu de l'Aigua i el Tèxtil, o tallers de coaching i geologia, a més de portes obertes a espais com la Basílica de la Seu o el Centre de l'Aigua de Can Font; i a la Vall d'Aran hi haurà portes obertes el 18 de maig a l'Ecomuseu Çò de Joanchiquet, de Vilamòs, o al Musèu dera Nhèu de Naut Aran.

 

Anar al contingut