Campanya per repatriar una catalana de 21 anys condemnada a cadena perpètua a Oman
La catalana Fátima Ofkir Reyes, empresonada a Oman des de fa tres anys

La mare de la catalana empresonada a Oman demana complir ella la pena si no l'indulten

En una carta dirigida al sultà del país, Rosario Reyes en demana l'indult o intercanviar la condemna amb la seva filla

La mare de la Fàtima Ofkir Reyes, una jove de 21 anys de l'Hospitalet de Llobregat empresonada a Oman, ha demanat l'indult per a la seva filla o, si no, poder-se intercanviar per ella. La noia porta tres anys empresonada en aquest país de la península Aràbiga després que l'enxampessin amb un paquet de set quilos de morfina. Mónica Santiago, advocada de la família, ho ha explicat a Catalunya Ràdio:
 

"És una carta dirigida al sultà directament demanant el perdó. Fins i tot ella demana que sigui ella qui compleixi condemna, i no la seva filla."


Per tal que la noia pogués complir condemna a Espanya, els governs dels dos països haurien de signar un conveni de col·laboració i, malgrat totes les gestions oficials, encara no s'ha fet. Fonts d'Exteriors, citades per l'ACN al desembre passat, asseguraven que podia trigar "uns mesos".

Segons Santiago, hi ha "molt predisposició" per part del ministeri d'Exteriors d'Arancha González Laya a solucionar aquest afer.

Rosario Reyes, mare de Fátima Ofkir, aquest desembre en una compareixença davant dels mitjans (ACN/Alan Ruiz Terol)

Ofkir va ser detinguda a Oman quan tot just tenia 18 anys acusada i condemnada a cadena perpètua per tràfic de drogues. La família denuncia que es troba empresonada en condicions pèssimes i que l'obliguen a dur burca, una situació que es veu agreujada pel fet que no parla l'idioma del país i que pràcticament no pot parlar amb la seva família per telèfon.

"Un o dos minuts cada quinze dies", denuncia Rosario Reyes, la seva mare.

Una campanya amb el nom freefatima2020 impulsada per les seves companyes a l'equip de softbol d'Hospitalet del Llobregat ha iniciat una mobilització a xarxes per demanar-ne l'alliberament.


Els fets

La família de Fàtima Ofkir reconeix que la jove va viatjar a Oman amb un paquet de set quilos de morfina, però també sostenen que un cop que va ser a l'habitació de l'hotel va dir al seu contacte al país que no ho volia fer. Aquest contacte li va dir que cap problema, que ja vindria ell a buscar-lo, però en comptes d'això es va presentar la policia.

Ofkir hauria col·laborat amb la policia facilitant la detenció de l'home que l'hauria involucrat en aquesta trama criminal, però això no l'eximeix de ser jutjada i condemnada.

ARXIVAT A:
Drogues
Anar al contingut