Una treballadora d'una entitat financera donant informació a una clienta.
La Generalitat garantirà als que han demanat bons un import de fins a 10.000 euros.
Barcelona

La Generalitat estudia ampliar l'emissió de bons a particulars

La Generalitat estudia ampliar l'emissió de bons a particulars, que actualment situa el seu límit als 2.500 milions d'euros. Fonts d'algunes entitats que els comercialitzen indiquen que l'ampliació seria de 500 milions d'euros, de manera que s'arribaria als 3.000 milions. Sembla que la demanda ja ha arribat als 5.000 milions d'euros. El conseller Nadal ha dit que divendres, data límit per sol·licitar l'actual producte, decidiran si amplien l'emissió.

Actualitzat
L'emissió de bons a particulars que ha obert la Generalitat ha obtingut una gran acollida entre els ciutadans. El conseller Joaquim Nadal, que ha exercit de portaveu després de la reunió del consell de govern, ha explicat que divendres avaluaran la situació i el departament d'Economia i Finances informarà sobre si s'amplia o no l'abast i la quantitat de l'emissió amb un nou termini.

Possible ampliació

Segons diverses entitats financeres que participen en aquesta emissió, l'ampliació de l'emissió serà de 500 milions d'euros. És a dir, que s'arribarà als 3.000 milions. Per fer-ho, els 23 bancs i caixes que estan oferint els bons hauran de pactar les condicions. Segons les entitats consultades, la demanda ja és de 5.000 milions d'euros.

Amb relació als bons de la Generalitat, el degà del Col·legi d'Economistes, Joan B. Casas, ha certificat la validesa del producte, però ha matisat que es tracta d'una emissió de bons que "parteix d'una situació en el mercat dura i per tant és cara". A més, de cara a noves emissions, ha considerat que "el termini d'un any és curt".

Els bons tenen un interès del 4,75% a un any, per sobre de la mitjana del mercat.

El Col·legi d'Economistes de Catalunya ja s'ha pronunciat sobre la possible ampliació de bons a particulars. Pels economistes del Col·legi, això seria "car" i consideren que haurien de revisar-ne el cost i els terminis si hi ha una nova emissió. El Col·legi d'Economistes de Catalunya també ha difós aquest dimarts una enquesta entre els professionals, la majoria dels quals consideren que l'economia no millorarà el 2011.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut