Intel·ligència artificial i eficiència: els models trencadors del Saló de l'Automòbil

Fins al dia 19 de maig, Barcelona acull una nova edició del Saló de l'Automòbil, que celebra el seu centenari, marcada pel cotxe elèctric i la tecnologia punta

RedaccióActualitzat

Aquest divendres, el Saló Internacional de l'Automòbil ha obert les portes al públic fins al dia 19 de maig. Passat i futur coincideixen en el saló del centenari, on queda més clar que mai el camí, ja de no retorn, cap al cotxe elèctric.

Mobilitat intel·ligent, tecnologia punta i eficiència energètica. El sector va cap aquí, i en aquest sentit apunten tots els prototips exposats. Tant li fa si es tracta de viatjar sol o en família.

La furgoneta Wolkswagen de "tota la vida" n'és un exemple. Conserva la silueta bàsica, però, per a la resta, es renova de dalt a baix. És elèctrica, substitueix els retrovisors per càmeres, perd els panys de les portes i presenta un habitacle multifuncional i totalment connectat.

 

 

A l'altre costat de la balança, hi trobem un petit giny urbà que pretén aglutinar el confort, la seguretat i l'agilitat de la moto. Un concepte de micromobilitat urbana per a flotes de lloguer cridat a conviure amb els altres cotxes elèctrics, com "el Born", que està previst que es fabriqui en sèrie a la Zona Franca de Barcelona d'aquí un any amb autonomies d'uns 400 km. 

 

 

La intel·ligència artificial guanya terreny cada dia amb els models que ja són al mercat, infinitament més ben connectats. Però el que acaba seduint petits i grans són les propostes més agosarades.

Com L'EZ-GO de Renault, que s'atreveix a definir com podria ser el transport sostenible de persones d'aquí no gaires anys. Una mena de taxi-robot completament sostenible. Un vehicle compartit d'emissions zero, completament autònom, amb una bona accessibilitat, molta llum interior, amb capacitat fins a 6 passatgers i que es mouria sense conductor.

 

 

Dins dels cotxes de luxe mes eficients, d'aquí quatre mesos, qui vulgui ja es podrà comprar el nou Tesla Model S, un cotxe 100% elèctric i que valdrà uns 90.000 euros.

 

 

Però, dels elèctrics, un dels que més sorprèn és el Lamborghini Terzo Millenio, un superesportiu futurista. Cotxes, que no estan a l'abast de la butxaca de tothom.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut