Un programari amb IA atendrà urgències mèdiques senzilles sense visitar un metge
El pacient haurà d'esperar-se menys a les consultes i també el personal mèdic es descarregarà de feina (ACN)

Intel·ligència artificial a urgències: un programari atén pacients amb patologies lleus

És la nova Unitat Assistencial de Resolució Avançada que preveu evitar les cues a urgències i disminuir el volum de feina del personal mèdic

RedaccióActualitzat

L'Hospital Parc Taulí de Sabadell ha creat una nova unitat en el Servei d'Emergències feta d'intel·ligència artificial que, amb el suport d'un equip d'infermeria, tractarà a pacients amb patologies de baixa complexitat, però que tenen molta demanda. 

La Unitat Assistencial de Resolució Avançada (ARA) assisteix al pacient a través d'un qüestionari específic per cada cas. L'equip d'infermeria obté els possibles diagnòstics que poden ser confirmats o no amb alguna prova si és necessari.

Es tracten de sis patologies diferents: el mal de genoll, la fuetada cervical, la torçada de turmell, el vertigen, la gastroenteritis i la infecció d'orina. Uns diagnòstics concrets i senzills, segons ha assegurat la coordinadora assistencial d'infermeria del Taulí, Lluïsa Aguilar:

"Considerem que són motius de consulta de baixa complexitat i que poden ser resoltes de forma competent per part de la infermera."

Si el resultat del diagnòstic no entra dins de les competències del personal infermer, com per exemple, la necessitat d'un antibiòtic, el metge de suport validarà aquests casos.

L'assaig que fa el Parc Taulí es pot veure en aquest reportatge del "Telenotícies migdia":

 

ARXIVAT A:
Intel·ligència artificialTecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut