La mascota de Horrorland, Mortimer (ACN/Horrorland)
Cercs

Horrorland, millor parc de terror d'Europa per segon any consecutiu

El parc té previst obrir portes entre el 16 d'octubre i el 7 de novembre si l'evolució de la Covid-19 ho permet

Redacció/ACNActualitzat

El parc temàtic de terror de Cercs, Horrorland, ha guanyat el premi al millor parc de terror d'Europa per segon any consecutiu. També ha guanyat el premi a millor animació de carrer, als premis Scare Awards.

Aquest any, l'associació formada per diferents experts del món del terror, l'oci i l'espectacle ha entregat els guardons telemàticament a causa de la crisi del coronavirus.

La tercera temporada de Horrorland està prevista del 16 d'octubre al 7 de novembre d'aquest 2020, però estan pendents de l'evolució de la Covid-19.

 

El millor parc d'Europa d'entre els cinc nominats

Els Scare Awards tenien fins a 90 nominats repartits en 16 categories. El jutjat ha escollit Horrorland com el millor parc de terror d'Europa, davant dels cinc nominats, per "la innovació, la tecnologia i l'alt grau de satisfacció del públic visitant".

El premi a millor animació de carrer ha estat "gràcies a la creativitat dels seus espectacles, la qualitat del vestuari, el maquillatge i el bon ús de la pirotècnia i els efectes especials".
 

12 guardons des de la inauguració

Horrorland acumula 12 premis en tan sols dues temporades. El parc de terror més gran del sud d'Europa es va inaugurar la tardor del 2018 a la central tèrmica de Cercs, al Berguedà. Un dels directors del parc ha valorat de forma molt positiva tots aquests reconeixements.

"Estem realment emocionats, aquests premis donen sentit a la nostra feina i ens animen encara més a seguir creant experiències que fan molt feliç la gent, i això és el que més ens omple."

 

"Escape room" virtual per ajudar a superar el confinament

Climent Vila i Sílvia Mosella, impulsors del parc de terror Horrorland i responsables d'un "escape room" de terror de Berga, van llançar el vespre del 29 d'abril un "escape room" virtual, gratuït i per a tots els públics per fer durant el confinament.

Només amb les primeres 48 hores ja hi van participar més de 1.000 famílies. La participació tan sols requereix una persona i l'usuari ha d'anar resolent enigmes, en aquest cas sense sortir de casa.

Vila explica que només es necessita un ordinador i internet. A més, no és de terror perquè així els infants hi puguin jugar. Aquesta iniciativa també inclou l'opció de fer videoconferències amb coneguts per poder jugar-hi conjuntament.


2019 amb més de 25.000 visitants

Horrorland va tancar la segona temporada amb 25.380 visitants, un 94% de l'ocupació total. Durant els 18 dies que va estar actiu, el parc va acollir clients d'arreu d'Europa, l'Àsia i els Estats Units.

El sector hoteler i els restaurants van experimentar un augment de la seva ocupació durant les sis setmanes que durava el parc del terror de Cercs. De mitjana van arribar a un 85% d'ocupació en aquestes dates.

Segons dades proporcionades pel parc, tres de cada quatre clients van fer nit en algun dels allotjaments de la comarca o algun àpat en els restaurants de l'entorn.

Anar al contingut