Madrid

Home de mitjana edat i de baix nivell formatiu, el perfil del beneficiari dels 400 euros

El govern espanyol ha anunciat la pròrroga de l'ajut dels 400 euros als parats que han esgotat la prestació, l'anomenat Pla Prepara. El Ministeri de Treball ha anunciat que introduirà canvis per millorar el repartiment de l'ajut i la contractació entre els seus beneficiaris.

RedaccióActualitzat
Després de dies de neguit, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha confirmat que es renovarà l'ajut dels 400 euros per als parats que han esgotat el subsidi. Es farà amb caràcter retroactiu en el consell de ministres del 24 d'agost.

El perfil més habitual entre els beneficiaris és el d'un home de mitjana edat i amb estudis primaris. Altres dades rellevants són, per exemple, que el 14% de les persones que cobren l'ajut tenen entre 16 i 24 anys i que un 8% són universitaris.

L'ajuda, que es pot cobrar un màxim de sis mesos, forma part del Pla Prepara, que va arrencar de la mà del govern Zapatero el març del 2011. Fins al maig d'aquest any, el govern espanyol hi ha destinat mil milions d'euros, amb un total de mig milió de beneficiaris. D'aquests, 67.000 estan a Catalunya, que és la segona comunitat darrere d'Andalusia en nombre de subsidis.

Quan el projecte va començar, el 20% dels inscrits aconseguien feina, però, en l'última pròrroga, aquesta xifra baixava fins al 6%. Davant d'aquest descens, el Ministeri de Treball ha anunciat en un comunicat que s'introduiran "millores" per augmentar la contractació i "reforçar la protecció de les persones que més necessiten" l'ajuda.  



Anar al contingut