Gonzalo de Oro (Vox) vol suprimir la ZBE i diu que les superilles no són "solució de res"

Ha negat que Vox fos al darrere de la manifestació de la plaça Bonanova, però ha afegit que donen suport "a qualsevol protesta veïnal contra la delinqüència i l'ocupació"

Juli Rodés AlmerActualitzat

Després d'obtenir representació al Parlament per primera vegada fa dos anys, ara l'objectiu del partit d'extrema dreta Vox és entrar a l'Ajuntament de Barcelona en les eleccions municipals del 28 de maig. El 2019 ja va intentar-ho, però va ser la novena força més votada, per darrere de la CUP.

El candidat a l'alcaldia és Gonzalo de Oro, nascut a Madrid fa 52 anys. Molt crític amb la gestió dels dos governs municipals presidits per Ada Colau, considera que "fa vuit anys que estem destruint la ciutat" i diu que vol "recuperar la Barcelona de tota la vida".

Centra bona part de les crítiques en la mobilitat, que considera que "no es pot fer pitjor". De Oro, per exemple, és partidari de suprimir la zona de baixes emissions (ZBE) perquè considera que "perjudica els que menys tenen" i "criminalitza l'automòbil". No ha dit res, però, del fet que és una obligació establerta per la llei del canvi climàtic aprovada al Congrés el 2021. Ni tampoc de la sentència del TJUE que va condemnar Espanya per no complir amb la llei europea sobre qualitat de l'aire a l'àrea metropolitana de Barcelona i a Madrid.

De Oro creu que les superilles són "una obra faraònica" que no arregla res.

"Les superilles són una obra faraònica que no és la solució de res; el que fa és traslladar la contaminació que hi havia allí a altres llocs i fer que els cotxes facin voltes i voltes i es contamini més."

També ha carregat contra el carril bici a la Via Augusta, perquè considera que afecta "uns senyors que acaben de pagar un peatge de gairebé 5 euros" per entrar a Barcelona pels túnels de Vallvidrera.

Ha negat que Vox fos al darrere de la manifestació de la plaça Bonanova, però ha afegit que donen "suport a qualsevol protesta veïnal contra la delinqüència i l'ocupació".

Ha admès que un fill seu ha estat denunciat per dur una porra extensible, il·legal, durant les protestes de la plaça Bonanova. Assegura que li ha retret al seu fill que ho fes, però considera que "la pregunta és per què Barcelona és una ciutat tan perillosa". En aquest sentit, ha explicat que al seu fill "li han robat el mòbil quatre vegades" i que "li han robat el patinet i els guants, aquest hivern".

Pel que fa al model turístic, De Oro diu que "el canviaria tot", perquè està "a favor dels creuers" i "a favor de l'ampliació de l'aeroport".

ARXIVAT A:
VoxEleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut