Les destrosses al Park Güell per una desfilada de Louis Vuitton indignen els veïns

La marca de luxe francesa és la patrocinadora de la Copa Amèrica de Vela i prepara a Barcelona la promoció d'una nova col·lecció de moda

RedaccióActualitzat

La marca de luxe Louis Vuitton prepara una desfilada de moda al Park Güell per a la setmana que ve, i els veïns han denunciat que en les primeres hores de muntatge han destrossat part d'una escalinata, uns danys que l'Ajuntament ha reconegut.

La marca és la patrocinadora de la Copa Amèrica de Vela, que se celebrarà a Barcelona a l'agost, i la desfilada s'emmarca en els primers actes de promoció de l'esdeveniment.

Els veïns alerten també dels perills que el parc --que és patrimoni de la humanitat-- es tanqui al públic durant dos dies per a una empresa privada. Ho ha explicat Rosa Maria Angües, de l'Associació de Veïns del Park Güell:

"Pot ser l'inici del que va passar fa 15 o 20 anys, quan aquest parc es llogava a empreses privades i s'hi feien festes fins i tot 3 o 4 cops per setmana."

 

Impediments per a la vida diària: sense aparcament i amb dificultats de mobilitat

El veïnat no només denuncia aquesta destrossa, sinó que es queixa dels impediments que la desfilada provocarà en la seva vida diària. Per exemple, les restriccions per aparcar faran que durant tres dies la ciutadania hagi de buscar llocs alternatius on deixar el cotxe:

"Denunciem també que, perquè l'home més ric del planeta pugui fer la seva desfilada en un espai patrimonial dels barcelonins, el veïnat de la Salut no podrà aparcar als seus carrers durant tres dies."

Dins del parc hi ha una escola, la Baldiri i Reixac, i tot i que l'Ajuntament garanteix les hores lectives i extraescolars, el centre reconeix que no sap si hi haurà afectacions a la mobilitat.

Algunes famílies també s'han queixat que no poden entrar al parc amb bicicleta per portar els fills a l'escola, per protegir l'espai, mentre una empresa sí que pot disposar-ne.

El Consell Veïnal del Turó de la Rovira critica també que amb la desfilada s'està incomplint la normativa del parc, que estableix que només es podran dur a terme activitats de filmació si tenen una "finalitat científica o formativa".

A més, afegeix que la marca ocupa durant dues setmanes la zona de pàrquing per a autobusos i genera problemes de trànsit, però el veïnat no hi té accés ni tan sols quan el parc està tancat.

 

L'Ajuntament reconeix les destrosses a l'escalinata

L'Ajuntament ha reconegut els fets i ho ha atribuït a un "error humà":

"Un error humà durant les tasques de muntatge ha provocat danys en un tram de la coronació del mur de pedra proper a l'escala que dona accés a la plaça de la Natura."

Fonts municipals han explicat que ja s'està treballant en la reparació del mur, que quedarà arreglat durant aquesta setmana, seguint les directrius de Patrimoni.

L'empresa organitzadora de l'acte "lamenta l'incident" i "es farà càrrec de les despeses de la reparació".

Des del consistori també han posat èmfasi en el fet que els preparatius per a l'acte de Louis Vuitton "es fan sota estrictes mesures de seguretat per protegir el patrimoni i seguint el pla d'actuació previst" i que "les condicions per a la celebració de l'esdeveniment protegeixen el patrimoni del Park Güell i no permeten intervencions en elements ornamentals, terres i murs".

 

ARXIVAT A:
PatrimoniAjuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut