El Desconcert 2024 passarà per Manresa, Tarragona, Sant Feliu de Guíxols i la Seu d'Urgell

La Ludwig Band, Roba Estesa, Mama Dousha, Flashy Ice Cream, Maria Hein, Joan Garriga i Alidé Sans són alguns dels artistes d'aquesta edició

El Desconcert d'iCat torna a la carretera per aturar-se en diferents ciutats catalanes abans de la gran festa de la sala Apolo de Barcelona, el 14 de maig. Després de l'èxit de l'any passat, aquesta vegada la festa de l'escena catalana que organitza l'emissora de 3Cat passarà per Manresa, Tarragona, Sant Feliu de Guíxols i la Seu d'Urgell.

A la primera prèvia de Manresa, el 26 gener, El Desconcert aposta per presentar sis noms destinats a menjar-se el 2024, junts per una nit i barrejant-se com si fossin família: la mallorquina Maria Hein compartirà escenari amb el duet del Maresme que triomfa a TikTok, dani6ix i IZZKID, amb el gironí Pol Bordas, el raper lleidatà Yung Rajola i les cantautores Ariox i Ven'nus.

Alguns dels novíssims artistes de la música urbana en català actuaran també a la prèvia de Tarragona, el 23 de febrer. En aquest cas coincidiran quatre artistes compromeses i diverses: Roba Estesa, OKDW, Fades i Llum. DJ Trapella, resident d'iCat, actuarà en totes dues cites com a mestra de cerimònies als plats, punxant per a tots els artistes.

Parelles impossibles, parelles explosives?

Seguint el fil de la tradició d'El Desconcert d'emparellar artistes que s'agraden, però que potser mai es casarien, el 16 de març a Sant Feliu de Guíxols, es reuneixen tres artistes prou diferents, però que s'estimen. El nou fenomen del pop urbà, Mama Dousha, que també ha posat sobre la taula amb èxit el tema dels casaments i les seves disbauxes a "Rikiti", es dona la mà per una nit amb un pes pesant de la història recent de la música catalana, l'ex-Dusminguet i ex-Troba Kung- Joan Garriga, i tots dos compartiran escenari amb Flashy Ice Cream.

I el 19 d'abril, a la Seu d'Urgell, l'aposta és encara més agosarada, amb el matrimoni fugaç però feliç de dos artistes que beuen de la tradició de maneres ben diferents: La Ludwig Band, grup de referència del nou pop català de cançons i lletres amb històries, amb la cantautora aranesa Alidé Sans, figura clau de l'escena pirinenca. Pau Guillamet és el director artístic de totes les prèvies d'El Desconcert.

El Desconcert aterrarà a la sala Apolo de Barcelona el dimarts 14 de maig. Els 26 artistes d'aquesta edició es donaran a conèixer a principis d'abril. Tots els concerts es podran seguir en directe a iCat a partir de les 21.00 h, amb els comentaris de Franc Lluís Giró i les presentadores del "Loft", Berta Aroca i Xènia Casado.

 

Divendres 26 gener

Sala La Clandestina (Antiga Stroika) - Manresa

Maria Hein + dani6ix i IZZKID + Pol Bordas + Yung Rajola + Ariox + Ven'nus + DJ Trapella

 

Divendres, 23 febrer

Sala Zero - Tarragona

Roba Estesa + Fades + OKDW + Llum + DJ Trapella

 

Dissabte 16 març

Sala Las Vegas - Sant Feliu de Guíxols

Mama Dousha + Joan Garriga + Flashy Ice Cream

 

Divendres 19 d'abril

Sala Guiu - La Seu d'Urgell

La Ludwig Band + Alidé Sans

 

Anar al contingut