Aspecte d'un passadís de l'Escola Cèsar August de Tarragona, buit d'alumnes, amb els penjadors carregats amb les bates i les motxille…
El passadís d'una escola (ACN)

Les PAP no remunten: gairebé la meitat d'aspirants a mestre suspenen les proves d'aptitud

Els resultats milloren lleugerament després de tocar fons ara fa un any, però continuen en la franja baixa

RedaccióActualitzat

Les proves d'aptitud que han de superar els estudiants que volen fer estudis universitaris de magisteri el curs que ve --les anomenades PAP--, pràcticament no milloren els resultats. Aquest curs, poc més de la meitat dels alumnes han aprovat l'examen.

Concretament, han aprovat un 57% dels 4.754 alumnes que s'hi van presentar. Una dada que representa una lleugera millora de 3 punts respecte del curs passat, quan es va registrar el pitjor resultat, però que queda molt lluny de les xifres del 2022, quan dos de cada tres alumnes que s'hi van presentar sí que van superar la nota mínima.


Qui aprova i qui no

A les proves d'aquest any s'hi han presentat 3.800 dones i menys d'un miler d'homes, però el percentatge d'homes aptes és superior. Les han superat un 64% dels que s'han examinat, mentre que, en dones, la xifra es queda en el 55%.

La taxa d'aprovats també és més alta si ens fixem en els aspirants que s'hi han presentat procedents del batxillerat. En aquest cas, han aprovat 6 de cada 10 dels que han fet l'examen.

En canvi, els que venen de cicles formatius han tingut resultats més fluixos i només han superat l'examen 3 de cada 10.

Aquest curs, totes les universitats privades han decidit deixar de demanar aquesta prova com a requisit per accedir als graus d'educació, amb el compromís que els estudiants faran l'examen al llarg del primer curs.

Els centres universitaris públics, en canvi, que discrepen d'aquest canvi de criteri, la mantindran com a condició per accedir-hi.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut