Paulo Gazzaniga i David López, abatuts després d'encaixar el gol del Vila-real (EFE)
Girona

Els requisits de la UEFA perquè el Girona pugui jugar la Champions

L'organisme europeu ha avisat el City Group que si no es ven part de les accions del club gironí, els blanc-i-vermells no podran jugar la mateixa competició que el Manchester City

Redacció Esport3Actualitzat

Els interrogants sobre la participació del Girona en competicions europees es van concretant un cop l'equip blanc-i-vermell s'ha assegurat la classificació entre els quatre primers de la Lliga espanyola. Segons informa el diari The Times, la UEFA ha informat el City Group que si no es ven part de les accions del Girona, l'equip català no podrà participar en la Champions la temporada que ve. 

Les normes de multipropietat del màxim organisme europeu especifiquen que dos clubs dels quals un grup empresarial controla almenys el 30% de les accions no poden prendre part en una mateixa competició. El City Group posseeix el 100% de les accions del Manchester City i el 47% de les del Girona. Per tant, estaria infringint aquesta normativa. 

La UEFA no fa distincions entre Manchester o Girona, però és obvi que el City Group, en cas de reduir el paquet accionarial d'un club, triarà el club català. El club anglès també passa al davant del català de cara a la inscripció per a la Champions de la temporada 2024-25, perquè la Premier League té més bon coeficient que la Lliga espanyola. 

Europa League: l'alternativa

La UEFA proposa una alternativa en cas que la situació accionarial no s'hagi adaptat a la normativa d'aquí al 3 de juny, que és la data límit: que el Girona jugui l'Europa League, on no competiria amb cap equip del City Group. 

La seu del Girona ja té coneixement de la situació i tant l'entitat blanc-i-vermella com el City Group hi estan treballant des de fa mesos. Una solució, acceptada per la UEFA sempre que la pugui vigilar de prop, seria la de crear un fideïcomís per transferir-li les accions de manera temporal. Aquest model va ser el que va adoptar el grup inversor RedBird Capital, que tenia dos equips seus, el Milan italià i el Tolosa francès, participant en l'Europa League. 

Un cop resolt el dilema entre jugar els partits europeus a l'exili barceloní o en un Montilivi amb aforament reduït, l'opció finalment escollida i acceptada per la UEFA, el Girona afronta ara un altre escull per ser al bombo de la Champions. 

Anar al contingut