Alberto Núñez Feijóo en la roda de premsa de premsa posterior al consell de la Xunta de Galícia (Europa Press)
Alberto Núñez Feijóo en la roda de premsa de premsa posterior al consell de la Xunta de Galícia (Europa Press)

Feijóo adopta les tesis de Vox i nega que la violència vicària sigui violència masclista

Hores més tard, el candidat a liderar el PP ho ha matisat i s'ha compromès a no fer "ni un pas enrere" en la lluita contra la violència masclista

Redacció/AgènciesActualitzat

El president de la Xunta de Galícia i aspirant a liderar el PP, Alberto Núñez Feijóo, ha considerat que la violència vicària, és a dir, atacar els fills per fer mal a la mare, no és violència masclista.

En un discurs que assumeix bona part de les tesis de Vox sobre violència masclista, Núñez Feijóo ha qualificat de "violència intrafamiliar" que un home que tingui "un problema amb la parella" mati els fills:

"Fa temps vam sofrir un assassinat per part d'un pare que, per un problema amb la parella, després va assassinar els seus fills. Això no és violència masclista, és violència intrafamiliar."

En la roda de premsa posterior al consell de govern, Feijóo ha remarcat que tots dos tipus de violència són "perfectament compatibles", tot i aclarir que la violència intrafamiliar "no pot ocultar" la masclista, perquè les dones assassinades per les parelles "es compten per desenes":

"Si un pare mata un fill o una filla no és violència masclista, és intrafamiliar; i si un home mata la parella abusant de la seva fortalesa és violència masclista. Entenc que parlem de dues coses diferents i reals que existeixen."

El president gallec ha dit que, quan ell va estudiar Dret, el parricidi estava tipificat al Codi Penal i "aleshores no es parlava de violència masclista o intrafamiliar". De fet, Feijóo s'ha preguntat "qui vol muntar embolics amb això".

Feijóo, durant un acte del PP aquest dimecres a Santiago de Compostel·la
Feijóo, durant un acte del PP aquest dimecres a Santiago de Compostel·la (EFE/Lavandeira Jr)

Feijóo, que no ha concretat a quin cas es referia, ha fet aquestes declaracions en resposta a una pregunta sobre el conseller andalús de Salut, Jesús Aguirre, que aquest dimecres va assenyalar que era més partidari d'utilitzar el terma "violència intrafamiliar" que el de "violència masclista" perquè va defensar que és més "representatiu".

"La violència de gènere és la de l'home contra la dona, mentre que la violència intrafamiliar inclou també la que es dirigeix contra infants o persones grans. Pot ser més representativa d'allò que passa a la nostra societat i, en aquest sentit, no veig cap problema a ampliar el concepte", va apuntar Aguirre.

El PP gallec va votar a favor de considerar la violència vicària com a violència masclista

L'estiu passat, el Parlament gallec va aprovar una modificació de la llei gallega per a la prevenció i tractament integral de la violència de gènere que reconeixia, de forma pionera a Espanya, la violència vicària com una manifestació de violència masclista.

El PP gallec va votar a favor d'aquesta reforma, que es va aprovar per unanimitat, amb els vots també dels BNG i els socialistes gallecs.

Aquest dijous, Feijóo ha matisat i, en dos tuits, ha recordat a aquesta reforma. El president gallec s'ha compromès a no fer "ni un pas enrere en la lluita contra la violència masclista":

 

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaPPAlberto Núñez Feijóo
Anar al contingut